2. 10. 2020 Petr Pavlík

Dvořáček: Machy nás skvěle podržel

Sparťané ve druhém domácím utkání nové sezony vyzráli na liberecké Bílé Tygry, které porazili 3:0. „Snažili jsme se hrát u nás ve třetině jednoduše a hodně bruslit. Věřím, že budeme v těchto výkonech pokračovat i v dalších zápasech,“ komentuje DAVID DVOŘÁČEK, který svým gólem v oslabení pomohl k cenné výhře.

Druhý domácí zápas, druhé vítězství s čistým kontem. Co rozhodlo o naší výhře?
Vyšel nám začátek, měli jsme výborný vstup do utkání. Soupeře jsme k ničemu nepustili, navíc se nám podařilo vstřelit rychlý gól. Ve druhé třetině jsme se sice dostali pod tlak, ale Machy zachytal výborně a podržel nás.

V čem jsme byli lepší?
Snažili jsme se hrát u nás ve třetině jednoduše a hodně bruslit. Myslím si, že naše aktivita v utkání byla velmi dobrá. Klíčovou roli hrála i agresivita. Měli jsme plno sil, v pohybu bylo vidět zlepšení. Věřím, že budeme v těchto výkonech pokračovat i v dalších zápasech.

Jak moc povzbudil brzký vstřelený gól?
Bylo super, že se nám podařilo odskočit soupeři hned v prvních minutách zápasu. Když týmu vyjde vstup do utkání, vždycky se hraje o něco lépe. Nemuseli jsme dotahovat případnou ztrátu. Gólem ve druhé třetině jsme se ještě víc uklidnili a zápas si už pohlídali.

Brankář Matěj Machovský vychytal druhé čisté konto v sezoně. Co říkáš na jeho výkon?
Neskutečné. Machy předvedl výborné zákroky, držel nás nad vodou. Bylo vidět, že je ve své kůži. Hrozně nám pomohl, za výhru mu patří obrovský dík.

Jak se ti osobně hraje v této sezoně?
Cítím se velmi dobře. Máme hodně kvalitní kádr, je jedno, kdo s kým hraje. Dokážeme si všichni navzájem vyhovět. Se všemi spoluhráči se mi hraje výborně.

Jak se připravit na další zápas proti Olomouci?
Musíme se soustředit na svůj výkon. Věřím, že v Olomouci uspějeme a přivezeme první výhru z venkovního stadionu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek