17. 11. 2020 Petr Pavlík

Dvořák: Vítěznou vlnu si užíváme

V utkání na ledě Mladé Boleslavi byl klíčovou postavou v honbě za dalším vítězstvím. Obránce TOMÁŠ DVOŘÁK v prodloužení skóroval poprvé v aktuální sezoně a svým počínáním zajistil pro náš tým cenný bonusový bod. „Je super, že jsme na vítězné vlně. Moc si to užíváme, věřím, že v našich výkonech budeme pokračovat,“ pochvaluje si.

Máme za sebou velmi náročný zápas v Mladé Boleslavi. Jak bys ho zhodnotil?
Sehráli jsme velice těžké utkání. Moc gólů nepadlo, o to víc byl zápas náročnější. Velká škoda, že jsme hned po našem prvním vstřeleném gólu inkasovali a stav byl znovu vyrovnaný. Bohužel i ve třetí třetině jsme nedotáhli zápas do vítězného konce za tři body, ale na druhou stranu zaplať pánbůh za výhru v prodloužení. Dva body bereme.

Byl zápas náročnější po psychické stránce než obvykle?
Boleslav se vždycky snaží hrát svižný hokej, hráči hodně bruslí a soupeři nedají nic zadarmo. Často nás napadli, na rozehrávku nebylo moc času. Hráli výborně u mantinelu, osobní souboje jsou na menších kluzištích velmi důležité. Soupeř se hodně tlačil do branky, ale tlak jsme ustáli a dotáhli zápas do úspěšného konce.

Jak moc mrzí inkasovaná branka v první třetině?
Hodně. Bohužel jsme si nepohlídali hráče před brankou, což byla velká škoda. Mohli jsme pokračovat v tlaku před jejich brankářem a pomýšlet na tříbodový úspěch. I tak jsme rádi za dva body, protože utkání bylo velmi vyrovnané. Je dobře, že takové zápasy zvládáme, protože nás nakopnou po psychické stránce dopředu.

Utkání v Mladé Boleslavi bylo čtvrtým venkovním duelem v řadě. Nechybí ti už domácí prostředí?
Musíme hodně cestovat, ale takový je los. Myslím si ale, že sérii venkovních zápasů zvládáme velice dobře. Věřím, že v Olomouci znovu zvítězíme a úspěšně zakončíme naši dlouhou venkovní šňůru.

V současné době jdou zápasy v rychlém sledu za sebou. Vyhovuje ti to?
Určitě. Je super, že hrajeme tolik zápas zápasů za sebou, protože měsíc jsme pouze trénovali. Nyní můžeme být pořád v tempu. Hlavně, když vyhráváme, to je nejdůležitější. Vítěznou vlnu si užíváme.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek