24. 1. 2020 Petr Pavlík

Extraliga pokračuje, Sparta míří na Hanou

Sparťané po náročné přípravě znovu naskočí do zápasového tempa a nažhaví své hokejky. Náš tým tentokrát zamíří do Olomouce, kde se mu dlouhodobě velmi daří. Utkání na ledě Mory, ve kterém jednak svěřenci Uweho Kruppa uzavřou třetí čtvrtinu základní části, začíná v 18:00 hodin.

Sparta drží druhou příčku, smlouvu prodloužil Řepík

Naši hokejisté po dvou porážkách opět zabrali a připsali si, byť dvoubodové, ale velmi cenné vítězství. Ve druhé třetině vyrovnal svým gólem David Tomášek, který tak odšpuntoval gejzír nadšení v domácí O2 areně. „V poslední době se nám nedaří dobře vstoupit do utkání, soupeř toho několikrát využil. Začátky nejsou z naší strany dobré, musíme je zlepšit,“ ohlížel se za cennou výhrou proti Dynamu náš odchovanec. Zápas se za nerozhodného stavu dostal až do prodloužení, ve kterém rozhodl svou parádní trefou Lukáš Pech, pro něhož to zároveň byla osmá branka v této sezoně.

Během týdne se stačili uzdravit někteří ze sparťanských marodů, na tréninku se objevili jak obránci Petr Kalina s Janem Piskáčkem, tak útočník Miroslav Forman, který v nedělním utkání rovněž chyběl. Do zápasu naopak stále nebude moct nastoupit zraněný gólman Jakub Sedláček a obránce Milan Jurčina, kterého od Zlína trápí bolestivý koňar.

Sparťanský celek nejenom, že zapsal body do tabulky, ale také připravil pro své fanoušky skvělou zprávu. Dres s tradičním „S“ na prsou bude i v dalších sezonách oblékat kapitán Michal Řepík, který se podle slov sportovního vedení stal nedílnou součástí mužstva a roli lídra zvládá perfektně. Hlavní architekti sparťanského týmu Petr Ton a Jaroslav Hlinka navíc prohlásili, že právě Řepík má být jedním ze základních stavebních kamenů pro budování kádru i pro příští sezony.

“Bylo to z obou stran bezproblémové, domluvili jsme se během pár dnů a jsme za to moc rádi. Michal je hráč, kolem kterého bychom chtěli stavět mužstvo v budoucích letech. Je to skvělý kapitán, má perfektní přístup, prakticky každý zápas je naším lídrem,“ pochvaluje si služby Michala Řepíka sportovní manažer Jaroslav Hlinka. Obsáhlý rozhovor se sparťanskou legendou o případných posilách či o hráčích na hostování naleznete ZDE.


Olomouc pravidelně boduje a chce do desítky

Olomoučtí hokejisté měli za sebou poněkud slabší období, v současné době se však výkonnostně zvedli a odměnou jim za to byly další cenné výhry. Hanáci na úvod své vydařené jízdy zdolali Oceláře z Třince 3:2 v samostatných nájezdech, poté sice přišel nájezdový nezdar proti Pardubicím, nicméně v dalších dvou duelech už byl znovu důvod k radosti.

Parta kolem Rostislava Olesze zvládla porazit Hradec Králové poměrem 2:0 a poté 3:1 Litvínov. Brankář Branislav Konrád si vylepšil čísla, jelikož ze dvou zápasů inkasoval pouze jeden gól. Hráči tak mohou být vesměs spokojeni, jelikož v tabulce naší nejvyšší soutěže odjeli svým soupeřům o pár bodů nahoru. Stále se však Olomoučtí musí ohlížet také za sebe, jelikož bodové odstupy mezi ostatními soupeři nejsou příliš velké.


Z Olomouce vítězně, doma bez bodů

Jako na houpačce. Sparťané v prvních dvou vzájemných duelech zaznamenali jednu výhru a stejný počet porážek. Jako první se naši hráči radovali na Hané, když zásluhou Matěje Machovského zvítězili 4:0. V odvetě už však soupeř dorovnal krok, a náš tým tak prohrál těsně 1:2. O jediný gól našeho týmu se postaral obránce Jan Košťálek.


Víte, že...

Brankář Matěj Machovský v posledních dvou duelech na ledě Olomouce zaznamenal dvě čistá konta. V prvním případě jeho tým zvítězil 3:0 a v této sezoně si sparťané odvezli z Hané další tříbodovou výhru, tentokrát 4:0. Bude se náš tým znovu radovat?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek