14. 2. 2023 Daniel Ryl

Extraliga se vrací, jedeme na západ Čech

Třetí reprezentační přestávka sezony je za námi, ze Švédských her už míříme přímo do play off! Náš tým musí o přímou účast ve čtvrtfinále ještě zabojovat, k dalším cenným bodům však může nakročit už ve středu 15. února od 17:30 hodin na ledě Karlových Varů, jehož slavnostní úvodní buly vhodí čerstvě zvolený prezident Petr Pavel.

Pojeďte s fanclubem do Liberce!

Vyrazte podpořit náš tým na nedělní utkání v Liberci, kde se můžeme výrazně přiblížit jisté účasti ve čtvrtfinále play off. Na sever Čech se můžete vydat i se Sparta Hockey Supporters, kteří pořádají výjezd pro rodiny a už plní druhý autobus. Všechny potřebné informace najdete na stránkách fanklubu, uzávěrka přihlášek je ve středu 15. února v poledne.

Na palubě týmového autobusu by v brzké době neměli chybět ani dlouhodobí marodi Jakub Krejčík a Erik Thorell, jejichž návrat je blízko. Po účasti na Švédských hrách se do sparťanského dresu vrací také čerství reprezentanti Michal Kempný a Vladimír Sobotka, dobrou zprávou je, že během přestávky naši marodku nerozšířili žádní hráči.

Vary udržely bodového lídra

Na západě Čech sparťany nečeká nic lehkého, jelikož Energetici jsou od nového roku jako vyměnění. Vyhráli osm ze třinácti zápasů, útočí na osmou Plzeň a výrazně nakročili za vytouženou účastí v play off! Karlovy Vary navíc dokážou vyhrávat i bez funkčních přesilovek, které jsou s úspěšností 13,69 % suverénně nejhorší v celé soutěži.

Fanoušky Energie však těší nejen výsledky, ale také novinky z týmu. Vedení totiž prodloužilo kontrakt se střelcem Ondřejem Beránkem, tříletou smlouvu podepsal Martin Plutnar a na dva roky se dohodl Tomáš Rachůnek. "I přes jiné nabídky jsem se rozhodl pro Karlovy Vary a udělal jsem správně. Doufám, že vize nového vedení se bude naplňovat a budeme se rok od roku zlepšovat," uvedl na klubovém webu bývalý sparťan.

Energii sestřelil hattrick kapitána

S formou Energetiků máme čerstvé zkušenosti, jelikož jsme se s nimi utkali na domácím ledě poslední lednový den. Díky obratu a hattricku Michala Řepíka jsme zvítězili 6:3 a navázali na předchozí venkovní triumf 5:1, při němž jsme vítězně oslavili návrat trenéra Miloslava Hořavy. Úvodní duel v Praze však vyzněl lépe pro hosty, jelikož jsme padli 4:5 po prodloužení.

V den zápasu...

Ve středu 15. února uběhne pětadvacet let od druhého utkání základní skupiny olympijského turnaje v Naganu proti Kazachstánu, který čeští hokejisté i za přispění sparťanského obránce Františka Kučery porazili jasně 8:2.

Věděli jste, že...

Unikátní série Davida Němečka pokračuje, protože sparťanský obránce se proti Západočechům prosadil ve všech třech vzájemných zápasech! Autor čtyř gólů naposledy přispěl povedenou trefou k vítězství 6:3, před nímž skóroval dvakrát a jednou.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek