11. 9. 2019 Daniel Ryl

Extraliga startuje! Sparta začne proti Plzni

Měsíce čekání jsou u konce, české extraligové stadiony opět ožijí hokejem. Nový ročník Tipsport extraligy zahájí předehrávka 1. kola mezi Spartou a Plzní, která se odehraje ve čtvrtek 12. září od 18:30 hodin na ledě O2 areny. Fanoušci se kromě nových letních posil mohou těšit také na obměněnou zápasovou show. Utkání vysílá v přímém přenosu televizní stanice ČT sport, která tak odvysílá své jubilejní vysílání pořadu Buly hokej živě.

Spartu NEZASTAVÍŠ! Nové vedení, kampaň i show

Uplynulé období příprav a změn bylo pro náš klub novým začátkem. Příchozí vedení klubu posílilo kádr o řadu zvučných jmen, z nichž velká část má sparťanskou minulost. Fanoušci se tak mohou těšit na stará známá jména obránců Adama Poláška s Markem Ďalogou, nebo útočníka Michala Řepíka. Tým německého trenéra Uweho Kruppa však v létě doplnili i další hokejisté, kteří mají náš klub vrátit do nejvyšších pater tabulky.

Nové posily však nejsou jedinou novinkou, se kterou sparťané do nové sezony vstoupí. Nadcházejícím ročníkem odstartuje také nová kampaň "NEZASTAVÍŠ". „Sparta má strašně dlouhou historii, je tady přes 115 let a nikdo ji nezastavil. Můžete vyhrát, můžete prohrát, ale pořád tady je. My ji chceme posunout a nikdo nás nezastaví,“ věří nová generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

Patronem sezony se stal bývalý úspěšný funkcionář a držitel posledních dvou sparťanských titulů pan Viliam Sivek. Kromě dění na ledě se ovšem fanoušci mohou těšit mimo jiné na nový infotainment v aréně, originální show před i během zápasu. Vstupenky na úvodní duel sezony můžete kupovat na sítích Ticketportal Ticketmaster.

Plzeň obměnila kádr a už slavila postup v Lize mistrů

Řadou změn prošla během léta nejen Sparta, s obměněným kádrem se představí také Plzeň. Během léta ji opustilo jedenáct jmen v čele s Janem Kovářem, Ondřejem Kratěnou a  Václavem Nedorostem. Do týmu se však vrátil zkušený útočník Tomáš Mertl, exkarlovarský Roman Vlach, nebo také Luboš Rob, nejproduktivnější hráč uplynulé sezony Chance ligy.

Výrazná obměna se však na výkonech Západočechů nepodepsala. Tým, jehož nejvýraznější tváří je útočník Milan Gulaš, zahájil sezonu už na konci srpna zápasy v základní skupině Champions Hockey League. Indiáni i v tomto ročníku ukazují, že evropskou soutěž berou velmi vážně a po dvou výhrách nad finskou Hämeenlinnou (5:4p a 2:1p) i dánským Rungstedem (9:3 a 4:2) už mají jistý postup do play off.

LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU PLZNĚ:

PŘÍCHODY ODCHODY
Jaroslav Pavelka (B, Mountfield  HK) Dmitrij Milčakov (B, Dinamo Minsk)
Bohumil Jank (O, Chomutov) Conor Allen (O, bez angažmá)
Vojtěch Budík (O, Pardubice) Jakub Kindl (O, Kolín nad Rýnem)
Luboš Rob (Ú, Vsetín) Nick Jones (O, Wolfsburg)
Roman Vlach (Ú, Karlovy Vary) David Kvasnička (O, Vítkovice)
Filip Přikryl (Ú, St. John Sea Dogs, QMJHL) Denis Kindl (Ú, Pardubice)
Radek Mužík (Ú, Luleå U20) Jan Kovář (Ú, Zug)
Tomáš Mertl (Ú, Kunlun) Ondřej Kratěna (Ú, konec kariéry)
Martin Heřman (Ú, Motor ČB) Václav Nedorost (Ú, konec kariéry)

Miroslav Preisinger (Ú, Zvolen)
David Stach (Ú, Kladno)

Věděli jste, že...

62
První ligové utkání vysílala ČST už před 62 lety ve středu 6. února 1957, kdy přenášela utkání Sparty a Plzně.

Utkání Sparty proti Plzni bude významným televizním jubileem. Česká televize ho bude přenášet ve svém 1500. vydání pořadu Buly hokej živě, což ale není jediná zajímavost. Byla to právě Sparta s Plzní, jejichž vzájemný duel 6. února 1957 byl prvním vysílaným ligovým přímým přenosem v tehdejší Československé televizi.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek