30. 9. 2022 Daniel Ryl

Forman: Bod navíc jsme si zasloužili

K cennému vítězství nad ledě Pardubic přispěl také útočník Miroslav Forman, jehož stý gól ve sparťanském dresu pomohl dotáhnout utkání do nájezdů. V nich zvítězili sparťané díky trefě Romana Horáka a skvělému Jakubu Kovářovi. "Oba brankáři byli zaslouženě hvězdami zápasu, ale Kovy byl o něco lepší," smál se spokojený jubilant.

Jste se ziskem dvou bodů spokojeni?
Určitě, protože jsme odehráli hodně těžký zápas! V Pardubicích je to vždycky těžké. Zápas byl vyrovnaný, ale myslím, že jsme si bod navíc zasloužili.

Druhý gól jsi vstřelil zpoza brankové čáry trochu šťastně po odrazu od brankáře, byl to záměr?
Věděl jsem, že není v ideální pozici. Chtěl jsem zkusit hodit puk na branku, protože by přesně takový odraz mohl přijít. Kluci šli navíc do branky, takže jsem tušil, že by špinavý gól mohl padnout a povedlo se. Jsem za něj samozřejmě moc rád.

Proč jsi v nájezdech zvolil trošku netradiční zakončení?
Na tréninku jsem tímto způsobem dal asi tři góly, proto jsem to zkusil i v zápase. Bohužel to nevyšlo, ale stane se. Hlavní je, že jsme vyhráli.

Bylo důležité, že jsme po první třetině výrazně zlepšili buly?
Popravdě jsem netušil, že jsme ho měli po první třetině tak špatné. Někdy se to stane, bulaři jsou všude vyrovnaní a třetina se snadno nepovede. Je dobře, že jsme se v něm zlepšili.

Cítili jste, že na druhé straně hráli kluci, kteří v předešlých sezonách nastupovali u nás?
Pro kluky to bylo asi určitě zajímavé. Nám je to jedno, protože v extralize je spousta hráčů, kteří hráli ve Spartě. S Pardubicemi jsou zápasy vždycky peprnější, což se potvrdilo.

V utkání se však blýskli zejména oba brankáři, souhlasíš?
Oba dva byli zaslouženě hvězdami zápasu, ale Kovy byl o něco lepší. (směje se)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek