26. 12. 2018 Martina Nová

Forman: Po pěti zápasech venku se těšíme domů

Pražané zakončili venkovní trip na západě republiky, kde se utkali s Plzní. Sparťanům se nepodařilo odpovědět na dvoubrankový náskok vybudovaný během druhé třetiny a domů odjeli bez bodového zisku. Nicméně dvakrát se jim povedlo překonat gólmana Frodla. U obou akcí byl MIROSLAV FORMAN, který byl díky nahrávkám na trefy Klimka a Pecha vyhlášen nejlepším hráčem Sparty.

Byli jste v kabině déle než obvykle. Byl delší proslov od trenéra?
Ano, byl, ale ne nic špatného. Bylo to zhodnocení naší situace, asi bych to nechal v kabině, co padlo. Bylo to dlouhé, bylo toho dost, ale nic zlého.

Řekl jste, že jste probírali vaši situaci… Jaká je z vašeho pohledu?
Nedaří se nám. Bojujeme, nedá se vytknout, že bychom se nesnažili, ale zkrátka nedáváme góly. Na každou šanci se nadřeme a když se k něčemu dostaneme, stejně to neproměníme. Měli jsme nějaké zraněné hráče, nejde to sice na to svádět, ale trochu nás to dostalo z tempa, měli jsme výborný začátek… Věříme ale, že se to brzy opět překlopí zpátky.

7 436
Na Štěpána si do plzeňské Home Monitoring Arény našlo cestu 7 436 diváků, bylo téměř vyprodáno.

Jak jste zmínil, měli jste mnoho zraněných hráčů ze základní sestavy, museli jste měnit sestavu na každý zápas...
Přesně tak. Měli jsme na marodce hodně důležitých hráčů, ale tohle je hokej. Nedá se na to vymlouvat. Bohužel se sešlo hodně zranění v jednu dobu. Tak to je a dál bych to neřešil.

Uwe Krupp je nejen zkušený trenér, ale také bývalý hráč. Je to v těchto momentech znát, že ví, co má říct?
Je zkušený trenér, má toho hodně za sebou. Samozřejmě je to cítit.

Plzeň posílila návratem Jana Kováře, který si okamžitě sedl s Milanem Gulašem. Jak je obtížné proti nim hrát?
Zrovna dnes to rozhodlo zápas. V přesilovkách jsme si moc šancí nevytvořili a oni tím rozhodli zápas. jsou to oba dva výborní hráči, bohužel pro nás jim to sedlo, napadalo jim to tam a hráli opravdu dobře.

Tabulka je vyrovnaná, vypadli jste z desítky…
Popravdě, na tabulku nekoukám. Vím, že je to hodně napěchované, sezona je ještě dlouhá, jsme jen lehce za půlkou, takže tohle neřeším. Jdu zápas od zápasu, teď nás čekají Pardubice. Potřebujeme se na ně dobře připravit a věřím, že se to co nejdřív otočí.

Jak se těšíte zpět na domácí led? Měli jste sérii pěti venkovních utkání…
Už se těšíme, cestování asi nikdo nemusí. Doufáme, že přijde hodně lidí, i když se nám aktuálně nedaří, a že nám pomůžou.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek