14. 9. 2021 Petr Pavlík

Forman: Skvělý start, výhru jsme potřebovali

Útočník MIROSLAV FORMAN v úvodním utkání na ledě Pardubic přispěl k výhře dvěma body, když v první třetině poslal náš tým do vedení a v dalším průběhu utkání nahrával na vítěznou branku. „Máme za sebou náročný zápas. Věděli jsme, že Pardubice v létě hodně posílily. Je super, že jsme odstartovali novou sezonu výhrou,“ kvituje sparťanská stálice útočných řad.

Vítězný vstup do nového ročníku a první tři body v tabulce. Jak hodnotíš úvodní duel nové sezony na ledě Pardubic?
Máme za sebou náročný zápas. Věděli jsme, že Pardubice v létě hodně posílily. Je super, že jsme odstartovali novou sezonu výhrou. Chceme do nové sezony dobře vstoupit, výhru jsme potřebovali. V první třetině bylo znát, že soupeř už má v extralize odehrané zápasy navíc. Důležité je, že jsme vyhráli, i když v některých pasážích jsme nebyli lepším týmem.

Jak se cítíš po fyzické stránce?
Odehráli jsme opravdu těžký zápas, nebylo to jednoduché. Navíc Kuba Neužil předvedl spoustu skvělých zákroků, i díky němu jsme vyhráli. Musíme pokračovat dál.

Pomohly týmu ostré zápasy v Lize mistrů?
Myslím si, že ano. V Lize mistrů jsme odehráli skvělé zápasy, tři z nich jsme vyhráli. I tak jsme se ale proti Pardubicím chvíli museli dostávat do tempa. Začátek nebyl z naší strany úplně ideální, ale v dalších minutách jsme se dostali do hry. V první třetině jsme i vstřelili branku, což bylo důležité. Stále máme co zlepšovat.

Jak jsi viděl svoji úvodní extraligovou trefu v novém ročníku?
Gólu předcházela hezká práce Buchty a Ládi Zikmunda, kteří vybojovali kotouč pro náš tým. Já jsem se okamžitě jel cpát před branku, kde jsem si našel prostor a naštěstí jsem se trefil přesně. Gól je práce celé naší formace.

Ve třetí třetině za vyrovnaného stavu jsi nahrával na rozhodující branku Davidu Vitouchovi. Co říkáš na jeho výkon?
Vity nezačínal s námi ve třetí formaci, hráli jsme spolu teprve druhé střídání. Je to super hráč. Přesně takové góly trenéři od naší třetí formace očekávají. Musíme se pořád hodně tlačit do branky. Je super, že jsme rozhodli ještě ve třetí třetině. Za výhru jsme moc rádi.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek