21. 3. 2022 Petr Pavlík

Forman: Skvělý vstup, musíme makat dál!

MIROSLAV FORMAN v prvním čtvrtfinálovém utkání proti Liberci obstaral první ze sedmi vstřelených gólů a sparťané po zásluze získali první bod v sérii. „Odehráli jsme super zápas. Začátek byl pro nás těžký, první gól nám pomohl. Pak jsme dali dva góly z přesilovek. Pořád je to ale jen jeden bod, musíme dál makat,“ nabádá zkušený útočník.

Sedm gólů, čisté konto a první výhra ve čtvrtfinálové sérii nad Libercem. Jak hodnotíš náš vstup do série?
Odehráli jsme super zápas. Na druhou stranu konečné skóre možná trochu neodpovídá. Ve druhé třetině jsme nasázeli soupeři čtyři branky, kde jsme zároveň rozhodli o svém vítězství. Začátek byl pro nás těžký, první gól nám pomohl. Pak jsme dali dva góly z přesilovek. Pořád je to ale jen jeden bod, musíme dál makat. V úterý to bude jiný zápas, musíme se pořádně připravit na pokračování série.

Na co se zaměřit ve druhém čtvrtfinálovém utkání?
Nemáme moc času zaměřovat se na nějaké velké věci, náš přístup k zápasu musí být pořád stoprocentní. Půjdeme do zápasu podobně jako v prvním utkání. Víme, jakou má soupeř sílu, a že další zápas určitě nebude jednoduchý.

V přesilových hrách se nám hodně zadařilo, prosadili jsme se hned třikrát. Čím to?
Myslím si, že už ke konci základní části jsme začali dávat hodně gólů z přesilovek. Pilovali jsme různé herní situace i během pauzy. Jsme rádi, že jsme svou hru v přesilovkách využili hned na začátku série.

Pomohla týmu několikadenní přestávka od ostrého zápasu?
Určitě. Nebylo na nás vůbec znát, že jsme třináct dní nehráli. Měli jsme kvalitní tréninky, výborně jsme se připravili. Máme za sebou ostré tréninky ve velkém tempu. Bylo vidět, že jsme připravení.

David Tomášek zaznamenal hned pět bodů za dvě branky a tři asistence. Co říkáš na jeho výkon?
Tomas hraje neskutečně. Je neuvěřitelné, jak dokáže v obtížné pozici vymést horní část branky. David je pro nás velkou posilou do klíčové fáze sezony, jsme jedině rádi, že ho máme v týmu.

V první třetině jsi poslal svůj tým pohotovou dorážkou do vedení. Jsi rád, že ses hned v prvním utkání play off prosadil?
Určitě ano. Ke konci základní části mi ale taky pár gólů spadlo do branky. (směje se). Po zranění se cítím výborně, věřím si. Samozřejmě je příjemné se trefit hned na začátku play off. O to s větším klidem můžu hrát v dalším utkání.

SESTŘIH 1. ČTVRTFINÁLE:

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek