19. 4. 2022 Daniel Ryl

Forman: Těšíme se na zaplněnou O2 arenu

I díky parádní asistenci Miroslava Formana otevřel Michal Řepík skóre druhého finále, v němž jsme po výhře 2:1 vyrovnali stav série proti Třinci. "Ukázali jsme si, že je dokážeme zmáčknout a porazit. Tímto výkonem jsme se jim museli dostat do hlav," potěšilo po utkání sparťanského útočníka, který se těší na podporu plné domácí areny.

Vracíme se do Prahy s jednou výhrou, takže spokojeni?
Série je vyrovnaná, takže jsme spokojeni. Předvedli jsme dobrý výkon, na který chceme navázat v domácích zápasech. Já osobně bych chtěl vyhrát každý zápas, takže bych nejradši odjížděl se dvěma výhrami, ale takhle je to dobré. (usmívá se) Ukázali jsme si, že je dokážeme zmáčknout a porazit. Tímto výkonem jsme se jim museli dostat do hlav.

Potvrdily první zápasy, že se potkávají nejlepší dva týmy soutěže?
Je to tak. My jsme byli připraveni, že zápasy může rozhodovat jeden dva góly. Čekali jsme, že moc gólů padat nebude, obrany hrají dobře. Doma ale nechceme ze své hry vybočovat, chceme hrát urputně a do těla.

Přišlo mi, že nám vycházelo vysoké napadání už na jejich modré čáře, byl to záměr?
Chtěli jsme hrát více aktivně. V prvním zápase jsme se moc zatáhli, což nebylo ono. Čekali jsme jen na to, kdy dostaneme gól. Trošku jsme něco pozměnili, což nakonec vyšlo.

HUDÁČEK: TŘINEC CHCEME PŘEHRÁT KREATIVITOU

Oba týmy hrály skvěle oslabení, rozhodla o naší výhře?
Pravda je, že oba týmy byly v oslabeních nebezpečné. Těžko říct, čím to bylo, ale nesmí se to při našich přesilovkách stávat. Oslabení jsme ale zahráli skvěle! Oba brankáři navíc chytají výborně, takže není lehké se prosadit.

Těšíš se na domácí atmosféru zaplněné O2 areny?
Doufám, že bude vyprodáno a využijeme domácího prostředí! Fanoušci nás poženou, bude skvělá atmosféra a všichni se domů strašně těšíme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila