15. 2. 2021 Petr Pavlík

Forman: Věřím, že porážku rychle odčiníme

Útočník MIROSLAV FORMAN svým gólem ve druhé třetině otočil vývoj zápasu na naši stranu, ale ani to na výhru nestačilo. „Mrzí nás, že jsme nenavázali na předchozí zápasy. Proti Karlovým Varům to nebyl z naší strany úplně povedený výkon. Věřím, že porážku rychle odčiníme a vrátíme se co nejdříve zpět na vítěznou vlnu,“ burcuje zkušený forvard.

Po velkém dramatu s Energií bereme bod. Taková porážka se nehodnotí lehce, je to tak?
Mrzí nás, že jsme nenavázali na předchozí zápasy, kde se nám podařilo otočit duely na svoji stranu. Nicméně je pravdou, že každý zápas nejde otáčet. Proti Karlovým Varům to nebyl z naší strany úplně povedený výkon, nemohli jsme se dostat do tempa, soupeř dobře bruslil. I přesto, že jsme utkání otočili ve druhé třetině, neodehráli jsme dobrý zápas. Svými chybami jsme přišli o dva body. Musíme se poučit. Vyvarovat se chyb. Jedeme dál.

Do sestavy se po zranění vrátil Vladimír Sobotka. Byly znát v utkání jeho zkušenosti?
Určitě. Sob je velmi zkušený hráč, má toho tolik za sebou. V utkání proti Varům měl své šance, byla škoda, že se neprosadil. Nás ale mrzí hlavně to, že se nám nepodařilo vyhrát. Týmové výkony jsou pro nás nejdůležitější. Věřím, že porážku rychle odčiníme a vrátíme se co nejdříve zpět na vítěznou vlnu.

V závěru utkání jsme inkasovali gól ve vlastní početní převaze. Co se tam stalo?
Dostali jsme exkluzivní šanci na to, abychom zvládli zápas dotáhnout do vítězného konce. Nevím, co se stalo. Asi jsme si už říkali, že máme vítězství v kapse. Musíme na to rychle zapomenout, pořád je to zápas v základní části. Je lepší, že se to stalo teď, než abychom ztratili takový zápas ve vyřazovací části. Věřím, že se to už v sezoně nebude opakovat.

Jak jste strávili čas během reprezentační přestávky?
Kvalitně jsme potrénovali, cítili jsme se dobře. Bohužel ale v zápase s Karlovými Vary jsme to neukázali. Myslím si, že nemá cenu to nějak dlouze rozebírat. Zápasy nyní hrajeme každý druhý den, věřím, že ve středu v Liberci se poučíme a získáme tři body.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek