16. 9. 2018 Daniel Ryl

Forman: Zápas nám prohrála zbytečná vyloučení

Ve druhém kole už to Spartě nevyšlo. Svěřenci Uweho Kruppa nedokázali navázat na úvodní vítězství nad Hradcem Králové a z Vítkovic si odvezli těsnou porážku 2:3. Tu neodvrátila ani kuriózní branka MIROSLAVA FORMANA, který v průběhu divoké první třetiny srovnával na průběžných 2:2. "Zajímavý gól, ale bohužel byl k ničemu," litoval po první porážce v sezoně sparťanský útočník.

Ve Vítkovicích jste celkem osmkrát zamířili na trestnou lavici. Byl to hlavní důvod porážky?
Už jsme se o tom bavili a je to tak. Byla to zbytečná vyloučení. I to moje na konci, kdy jsme je tlačili a mohl padnout i nějaký gól, tak jsme si zase šli sednout a náš tlak tím trošku povolil.

Dvakrát jste hráli poměrně dlouho přesilovku v pěti proti třem, ale gól jste z těchto příležitostí nedali. Byly rozhodující právě tyto momenty?
V přesilovkách nám to docela drhlo. Nevím, jestli jsme v nich trošku nervózní, ale rozhodně to není ono. Určitě na tom zapracujeme a bude to dobré.

8
Sparta na ledě Vítkovic dostala celkem osm menších trestů, jednou byl potrestán také Miroslav Forman.

Vy jste se zapsal mezi střelce poměrně kuriózním gólem, když jste po vhazování dostal kotouč a přeloboval vyjetého Patrika Bartošáka. Bylo to schválně?
Bylo to schválně. Mě docela překvapilo, že vyjíždí. Už jsem to měl na dlouhou hokejku, tak jsem to zkusil a se štěstím to vyšlo. Bohužel ten gól nakonec k ničemu nebyl.

I když body nepřinesl, asi bude patřit mezi ty nejkurióznější, které jste v kariéře dal. Je to tak?
Takový gól jsem popravdě ještě nedal. Možná jsem takový gól viděl někde na videu, ale musím se na to ještě podívat. Byla to zajímavá trefa.

Jak velkou roli hrají v tomto momentu štěstí a šikovnost?
Já si myslím, že to napadne každého hráče, když mu takhle vyjede gólman. Puk trošku skákal, musí se dobře trefit a spadlo to do branky, takže to dopadlo dobře.

V pondělí se v Ostravě představí sparťanští fotbalisté. Budete je sledovat a fandit jim, aby do Prahy přivezli nějaké body alespoň oni?
My máme na fotbal permice, takže čas od času jdeme, když je volno. Určitě budeme kluky sledovat. Vím, že Baník začal hrát trošku líp, ale budeme samozřejmě držet palce Spartě a budeme jí fandit.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek