6. 10. 2017 Martina Nová

Forman: Znovu se zvedneme, jsme dobrá parta

Sparťané po vzestupu zažívají herní úpadek, v předchozích dvou duelech uhráli jen dva body a další nepřidali ani na ledě Třince. Po nešťastném úvodu se nedokázali oklepat a i přes střeleckou převahu padli 1:4. Jediným úspěšným střelcem se stal MIROSLAV FORMAN, který má už na kontě šest kanadských bodů, stejně jako jeho spoluhráči Černoch a Pech. Pro Formana se jednalo o třetí gól v sezoně, k tomu má na kontě ještě tři asistence.

Start se vám nepovedl. Je to asi pravý opak toho, co vám řekne trenér před zápasem, co si řeknete v kabině…
Přesně tak, poslední tři zápasy byly jako přes kopírák. Měli jsme špatný začátek, na cestu se vymlouvat nemůžeme, přijeli jsme včera. Nevím, čím to je, ale jsou to věci, na kterých musíme zapracovat.

Úvodem zápasu jste dostali hned dva góly, v dalším průběhu jste ještě dvakrát inkasovali. Mohl za to právě ten nešťastný začátek?
Určitě tomu pomohl, ale pořád jsme věřili, že to můžeme otočit. Bohužel naše hra nebyla vůbec dobrá a je mi líto našich fanoušků, že sem jeli, ale věřím v náš tým. Věřím, že se zvedneme a ve Zlíně to bude daleko lepší.

V zápase jste měli i několik přečíslení, ujeli jste i tři na nikoho a přesto jste nedokázali jít do zakončení…
Trápí nás to, dali jsme sedm gólů Liberci a od té doby jsme v koncovce špatní. I když jsme se na to v tréninku zaměřili, tak nám to tam nepadá. Někdy se stane, že to zkrátka nejde, ale snažíme se dělat vše pro to, aby se to otočilo, ať už na tréninku, nebo i mimo něj. Věřím, že se to otočí.

Nehrajete příliš složitě, nebylo těch přihrávek až moc?
Někdy je to tak moc jednoduché, až je to moc složité. Nevím, teď těžko hodnotit, bylo to opravdu špatný.

Dají se v zápase s Třincem najít nějaká pozitiva? Dá se z tohoto utkání něco vzít?
Ze všeho se dá vzít nějaké pozitivum. Drží nás Sami, který na pozici gólmana funguje výborně. To je asi jediné pozitivum a musíme zabrat i my.

Výrazně u vás drhne přechod mezi obranou a útokem, čím to podle vás je?
Drhne toho víc, ale otočí se to a zapracujeme na tom.

Proti Třinci jste nebyli příliš vylučovaní, přesto jste dvakrát inkasovali v oslabení. Byli jste si vědomi třinecké síly v přesilovkách?
Každý zápas chceme co nejméně faulovat, mnohdy oslabení rozhodují zápasy. Byli jsme docela disciplinovaní, ale máme problém s předbrankovým prostorem a s mezikružím. Dostali jsme blbé góly a to se nesmí stávat.

Proti Pardubicím jste nehráli dobře, co jste si po utkání řekli?
Že se to nesmí opakovat a opakovalo se to. Uvidím, je těžké to hodnotit hned po zápase, něco si v kabině řekneme, ale nebojím se o nás. Jsme super parta, jsou tam skvělí kluci, všichni umíme hrát hokej, teď jsme dva zápasy nevyhráli, ale otočí se to. Dlouho to trvat nebude.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek