9. 1. 2022 Petr Pavlík

Forman o jubileu: Těšil jsem se, jsem zklamaný

MIROSLAV FORMAN v zápase proti Českým Budějovicím odehrál svůj jubilejní 500. zápas ve sparťanském dresu. Velký důvod k oslavám však po třetí porážce s Motorem rozhodně neměl. „Strašně moc jsem se těšil. O to víc jsem teď zklamaný. Výkon z naší strany opravdu nebyl dobrý. Máme co napravovat,“ komentoval zkušený sparťanský útočník.

Proti Motoru jsme i přes podařenou první třetinu nebodovali. Kde se podle tebe utkání rozhodlo?
Myslím si, že hlavně ve druhé třetině. Vstřelili jsme gól, který rozhodčí neuznal. Pak jsme úplně přestali hrát, udělali jsme hloupé chyby. Jako tým jsme se absolutně nezastoupili, dali nám dva góly pomalu do prázdné branky. Ve třetí třetině jsme se už nebyli schopni zvednout a s výsledkem ještě něco udělat.

Čím to je, že se nám proti Budějovicím nedaří?
To je těžká otázka. Vůbec si to nedokážu vysvětlit. V Budějovicích jsme v obou zápasech předvedli velmi špatný výkon, ale nemyslím si, že by nás jednoznačně přehráli. Nedokážu pochopit, proč předvedeme takový špatný výkon.

V duelu s Motorem jsi odehrál svůj jubilejní 500. zápas v dresu Sparty. Je alespoň tohle jubileum pro tebe menší útěchou?
Já jsem si chtěl zápas hlavně co nejvíce užít, strašně moc jsem se těšil. O to víc jsem teď zklamaný. Výkon z naší strany opravdu nebyl dobrý. Máme co napravovat.

Jak vnímáš celkově svou metu 500. odehraných zápasů ve sparťanském dresu?
Znamená to pro mě hrozně moc. Když jsem začínal v A-týmu Sparty jako dvacetiletý kluk, nikdy v životě by mě nenapadlo, že odehraji tolik zápasů. Teď jsou ale moje myšlenky úplně někde jinde. Zápas s Motorem bych nejradši hodil za hlavu. Tři zápasy po sobě jsme odehráli super, teď jsme zahodili další šanci na body a vrátili se zpět před ty tři dobře odehrané zápasy. Je to velká škoda.

Co je potřeba zlepšit směrem do dalších zápasů?
Kdybychom věděli, co musíme zlepšit, určitě bychom to okamžitě změnili. Chyby jsou bohužel z naší strany pořád stejné. Musíme si k tomu něco říct a konečně se už zvednout. Ne pořád dokonala střídat výhry a prohry. Jinak to prostě nejde.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek