25. 10. 2015 Šárka Kulhánková

Gólman Jan Lukáš: Důležitý je týmový duch

Sparťané sice v souboji o druhé místo v tabulce inkasovali jako první, ale ještě v úvodní třetině v Olomouci srovnali na 1:1. Po bezbrankové druhé třetině přišel obrat na 3:1, a svěřenci trenéra Jandače tak získali cenné tři body. Vůbec poprvé v letošní sezoně se v brance od první minuty představil JAN LUKÁŠ, pro něhož bylo utkání s Morou velmi speciální.

V Olomouci jste prohrávali 0:1, nakonec jste zápas otočili a vyhráli. Jaké jsou vaše pocity?
Jsem velmi rád za vítězství a zároveň jsem šťastný, že jsem dostal příležitost chytat. Myslím, že se mi zápas povedl, chci dál pracovat na tom, abych vydržel, dařilo se mi dál a aby to nebyla pouze první vlaštovka.

Byla klíčovým momentem zápasu druhá třetina, která skončila nerozhodným stavem?
Uhráli jsme právě tu druhou třetinu, ve které byla Olomouc lepší, a to bylo klíčové. Byla tam slepená oslabení, která jsme naštěstí zvládli a jsme za to moc rádi, protože právě to rozhodlo zápas.

Co se stalo v tom sporném momentu, kdy jste po posunutí branky od rozhodčího inkasoval dvě minuty za zdržování hry?
Přesouval jsem se k tyčce, bohužel branka nějak vyskočila. Já jsem vůbec neviděl přes clonícího hráče, ani jsem pořádně nevěděl, jestli bude střílet. Šel jsem do toho naplno a tím pohybem, kterým jsem se přesouval k tyčce, se brána vyhodila ven.

Už nedostáváte tolik branek jako v předchozích utkáních. Změnili jste něco?
V posledních zápasech jsme se snažili hrát zodpovědněji, podařilo se nám změnit hru, což se nám i vyplácí.

V poslední době jste měli hodně nabitý zápasový program. Necítili jste únavu?
Máme za sebou spoustu zápasů ve velkém sledu, v nichž bylo nejdůležitější ukázat týmového ducha. Hráli jsme prakticky obden a únava se na nás projevila, nyní nás čeká další zápas až za týden, a tak bude prostor si trochu vydechnout.

Olomouc porazila v posledním kole Třinec vysoko 6:0. Nebáli jste se po prvním brzkém gólu Mory něčeho podobného?
O tom jsme se ani nějak nebavili, ale známe kvalitu soupeře, takže jsme se nezalekli, jak jste mohli vidět, a naštěstí jsme to zvládli.

Kdy jste se dozvěděl, že budete chytat? A pociťoval jste nervozitu?
Dozvěděl jsem se to den před zápasem v Olomouci. Musím přiznat, že jsem byl trošku nervozní při cestě na zápas, ale naštěstí to opadlo.

Byl jste vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Potěšilo vás to?
Tak samozřejmě je to skvělý pocit. Pro mě zároveň strašně povzbuzující, protože jsem přeci jen tolik zápasů neodchytal, pouze utkání v první lize, kde je to úplně o něčem jiném, takže jsem velmi rád.

V Olomouci jste téměř jako doma. Bylo pro vás střetnutí s Kohouty zvláštní?
Utkání pro mě mělo zvláštní nádech, protože v Olomouci mám rodinu, kamarády a spoustu známých, v tomto městě jsem vyrůstal. Bylo to tedy takové speciální, mám radost, že jsem mohl chytat zrovna tady.

Přišel vás na stadion podpořit někdo z blízkých?
Rodiče, babička, děda i kamarádi. Jsem moc šťastný za jejich podporu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek