7. 12. 2016 Tereza Velikovská

Gólman Pöpperle: Doma Bernu pořádně přitopíme

Sparťané vezou z Bernu výborný výsledek do odvety čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů! Po remíze 1:1 bude doma vše otevřené a velkou zásluhu na nadějném výsledku má gólman TOMÁŠ PÖPPERLE, který si připsal několik skvělých zákroků a za své záda pustil jen jedinou střelu úřadujícího švýcarského šampiona.

Sparťané sehráli s Bernem vyrovnaný duel nejen ve skóre, ale i v počtu střel a šancí. "Podle mě jsme tu odehráli super zápas. Bern je dobrý soupeř, ale my jsme se jim vyrovnali. Soupeř měl šance, ale kluci přede mnou to odehráli dobře. My jsme určitě nebyli horší, šance byly na obou stranách," hodnotil sparťanský gólman. "Tým mají výborný, jsou druzí v lize. Hokej tu má tradici, chodí na ně hodně lidí, v minulé sezoně se stali mistry. Takže jsme samozřejmě věděli, že to nebude nic lehkého. My máme ale taky výborné kluky, kteří reprezentují." 

Smírný výsledek je velmi nadějný do domácí odvety, která je na programu příští úterý. "Takhle jsme to chtěli, s tím jsme sem jeli. Je to dobrý výsledek do odvety, všechno je otevřené. Chtěli jsme tu něco uhrát, ať se o to doma můžeme porvat," těší Pöpperleho. Ještě před druhým čtvrtfinálovým duelem Spartu čekají dva venkovní extraligové zápasy, takže program má skutečně nabitý. "Je to hodně cestování, takový KHL trip, kdy se přejíždí mezi čtyřmi zápasy venku. Musíme se tomu přizpůsobit a vyrovnat se s tím, ať máme do odvety co nejvíc sil. Oni to ale mají podobné, čekají je ligové zápasy a pak musí přijet k nám."

V O2 areně čeká na sparťany nejen domácí prostředí, ale také relativní teplo, v Post-Finance Areně bylo totiž prostředí pořádně mrazivé. "Zima je tady pořádná. Nebylo to naštěstí tak, že bych v brance jen postával, jako to občas v některých zápasech je. Ale stejně bylo znát, že je pořádná zima. Já jsem litoval, že jsem si zapomněl rolák. Ale nenapadlo mě, že tady bude taková zima, ještě když je tady tolik lidí. Ale člověk se natře hřejivkou a pak ve hře už se hýbe a není to tak hrozné," komentoval zimu Pöpperle. "Doma bude teplo. Jsou zvyklí na zimu, tak jim doma hezky přitopíme," doplnil sparťanský gólman se smíchem.

Halu v Bernu nezahřálo ani téměř patnáct tisíc fanoušků. Atmosféru nicméně vytvořili bouřlivou, jak je na zápasech týmu s dlouhodobě nejvyšší domácí průměrnou návštěvnosti v Evropě zvykem. Švýcarští fanoušci jsou obecně hlasití, jak si sparťanský gólman vyzkoušel už při povedených utkáních na ledě Curychu nebo Ženevy. "Že se mi proti švýcarským týmům na jejich půdě daří?  Může to být zdejší atmosférou, každému se před hlasitými fanoušky hraje lépe. I když jsem tedy dnes čekal, že budou víc fandit. Co jsem byl zvyklý z Berlína, tak tam lidé víc řvali," zavzpomínal si na své působení u Eisbären.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek