30. 10. 2021 Petr Pavlík

Hlavy vzhůru! Čeká nás další bitva v Plzni

Vzhůru do dalšího boje! Sparťané po dramatickém utkání na třineckém ledě pokračují ve své venkovní šňůře a v nadcházejícím duelu je čeká Plzeň. Svěřenci kouče Josefa Jandače budou na západě Čech usilovat o přerušení pětizápasové série porážek. Utkání startuje v neděli 31. října v 16.30 hodin.

Dvě branky na výhru v Třinci nestačily

Sparťané chtěli v duelu s třineckými Oceláři odčinit předchozí porážky, ale proti aktuálnímu lídrovi tabulky nebodovali. Svěřenci Josefa Jandače šli v první třetině do jednobrankového vedení, které ovšem v dalších minutách ztratili. Soupeř vzápětí vstřelil čtyři branky a náš tým se v závěrečných minutách zmohl jen na snížení z hokejky Erika Thorella. Suma sumárum, sparťané podlehli Třinci 2:4 a zapsali pátou porážku v řadě.

“Proti Třinci to nebylo jednoduché. Každou sezonu hraje v tabulce nahoře, bojuje o první příčky. Věděli jsme, co nás čeká. Myslím si, že v první třetině jsme nehráli špatně. Plnili jsme to, co jsme si řekli. Bohužel v dalším průběhu utkání jsme dostali tři poměrně laciné góly, což by se nám rozhodně nemělo stávat. Inkasované góly nás trochu srazily. Ve třetí třetině jsme se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale soupeř si už svou výhru pohlídal,“ litoval další porážky urostlý obránce Milan Jurčina.

VÝJEZD FANOUŠKŮ DO PLZNĚ

Sparťanští fanoušci pořádají hromadný výjezd do Plzně, veškeré informace naleznete na oficiálním webu Sparta Hockey Supporters .

Plzeňští bojovali, body zůstaly v Boleslavi

Západočeši v duelu s Mladou Boleslaví chtěli navázat na předchozí vydařený duel s Olomoucí, ale proti Bruslařům se jim gólově nedařilo. Svěřenci Václava Baďoučka dotáhli jednobrankové manko ve třetí třetině zásluhou Matyáše Kantnera, ovšem tři body vystřelil Boleslavi útočník Pavel Kousal. Plzeňští i přes velkou snahu neuspěli a z Boleslavi odjeli domů s prázdnou.

V první třetině jsme ustáli tlak domácích. My jsme měli přesilovku, ta se nám ale vůbec nepovedla. Na začátku druhé části byl ode mě tečovaný puk do branky, což Boleslavi vlilo novou krev do žil. V poslední třetině se nám povedlo vyrovnat, zlepšili jsme se, bohužel nám pak domácí ujeli a Kousal dal hezký gól. Je to škoda. Budeme muset o další body zabojovat doma se Spartou a nakopnout se dál,“ vyhlíží další utkání útočník Pavel Musil.

Bitvu na západě Čech ovládla Plzeň

Sparťané v prvním vzájemném duelu této sezony nestačili na Plzeň v poměru 4:5. Přitom ještě v průběhu třetí třetiny náš tým vedl o dvě branky, ale díky špatnému závěru přišel o tři body. Dva góly zaznamenal na ledě Škodovky švédský útočník Erik Thorell, který si v duelu s Plzní odbyl již druhý zápas proti svému staršímu bratrovi Gustaffovi. Který z obou bratrů se bude radovat nyní?

Věděli jste, že…

Z posledních čtyřech vzájemných duelů s Plzní jsme třikrát zvítězili! V prvním případě jsme porazili plzeňského soka v poměru 6:2, následně jsme dvakrát uspěli doma. Nejprve 4:0 a poté 4:3 v prodloužení. V dosavadním posledním vzájemném střetnutí jsme podlehli Plzni na jejím ledě v bláznivé přestřelce 4:5.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila