18. 3. 2016 Daniel Ryl

Hlinka: Musíme lépe bruslit a být důraznější

Zkušený útočník JAROSLAV HLINKA se opět postavil do elitní formace mezi mladé pušky Sparty, ale jeho lajna nedokázala odvrátit porážku 0:4. Elitní centr pražského celku po utkání litoval zejména své velké šance, kdy mohl za těsné ztráty vyrovnat stav utkání. Velkou příležitost ovšem neproměnil a i vinou toho sparťané druhé utkání čtvrtfinále nezvládli. Série se tedy za vyrovnaného stavu stěhuje do Zlína, kde se budou chtít svěřenci Josefa Jandače vrátit do vedení v sérii.

Ve výrazu zkušeného útočníka bylo znát zklamání z jasné porážky. „Dneska nám to moc nešlo. Od začátku do konce jsme nehráli moc dobře, udělali jsme pár chyb, které Zlín potrestal a zaslouženě vyhrál,“ nehledal po utkání výmluvy Jaroslav Hlinka, podle kterého byli sparťané u kotoučů pomalejší a z jejich strany tomu chybělo tempo.

Jaroslav Hlinka

Do něj se sparťané nemohli dostat vinou mnoha trestů, které přidávali ve velkém zejména ve druhé polovině zápasu. Dvě branky Sparta inkasovala právě při trestu Jaroslava Hlinky a ještě předtím po tvrdém zákroku na Jana Buchteleho. „Byl jsem u toho blízko. Přišlo mi, že Buchta dostal do hlavy, ale od posouzení jsou tam rozhodčí. Následně jsem byl vyloučený já a oslabení jsme bohužel nezvládli, což byla jedna ze zmíněných chyb.“

Ševci i ve čtvrtečním utkání ukázali, že statisticky patřili při přesilovkách k nejlepším týmům základní části. „Hrajou je dobře, měli je výborně sehrané a jak jsem říkal, ve třetí třetině jsme měli hodně vyloučených, čímž jsme jim to ulehčili,“ litoval Hlinka trestů, které domácímu celku sebraly naděje na zvrat v utkání. To se však mohlo vyvíjet jinak, pokud by domácí kapitán využil velkou šanci za stavu 0:1.

„Byl to důležitý moment. Mohl jsem vyrovnat, místo toho jsme vzápětí dostali druhý gól. Úplně si to nevyčítám, protože jsem tam nastavil hokejku, jak to šlo, ale asi bych to měl proměňovat,“ uznal před novináři elitní centr, který netušil, zda ho o gól připravila vlastní nepřesnost nebo Kašíkův zákrok. Zlínský brankář byl jedním z důvodů, proč se série stěhuje na Moravu za vyrovnaného stavu. Sparťanský útočník z toho ovšem velkou vědu nedělá.

„Nemění to vůbec nic. Bylo by samozřejmě hezké vést 2:0, ale je to prostě 1:1. Nemůžeme čekat, že ta série bude 4:0 a budeme jim tu dávat pět šest gólů. Série má svůj vývoj, někam se posunula a teď uvidíme, co přinesou zápasy ve Zlíně,“ hodnotí aktuální situaci kapitán Sparty, podle kterého je recept na úspěch jednoduchý. „Musíme lépe bruslit a být důraznější. Hlavně se ale musíme držet naší hry, to je klíčové.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek