12. 2. 2017 Martina Nová

Hned tři sparťané v reprezentacích bodovali

V reprezentační přestávce oblékli národní dresy čtyři sparťané - Michal Řepík odehrál dva zápasy ve Švédsku v rámci Euro Hockey Tour a Lukáš Cingel, Andrej Kudrna a Martin Gernát reprezentovali Slovensko v Nitře na Slovakia Cupu. Bodovat dokázali hned tři hokejisté. Řepík dopomohl k vysoké výhře nad Finy, Cingel s Gernátem zase přidali zápis do statistik v duelu proti Rusům i Švýcarům.

Na Švédských hokejových hrách nastoupil Michal Řepík do víkendových duelů, v sobotu proti Finsku a v neděli proti Rusku. V utkání proti Finům, které Češi vyhráli vysoko 7:1, sparťanský forvard zaznamenal hned dva kanadské body. V přesilové hře skóroval na 5:1, a poté ještě přihrával na gól na 6:1 také v početní výhodě české reprezentace. Proti Rusům se mu již bodovat nepodařilo.

6

Lukáš Cingel (0+3) a Martin Gernát (1+2) dohromady přispěli šesti kanadskými body ve dvou zápasech Slovenska.

Trojice sparťanských Slováků se účastnila nitranského Slovakia Cupu. Turnaj se hrál 10. a 11. února a také zásluhou sparťanů se slovenská reprezentace umístila na druhém místě a neměla daleko celkovému vítězství. V pátečním utkání se Slováci střetli s olympijským výběrem Ruska a domácí fanoušci se mohli radovat z vysoké výhry 6:2.

Svůj podíl na triumfu měli Lukáš Cingel s Martinem Gernátem, mladý útočník zaznamenal asistenci u gólu na 1:0 a také 2:0. Právě druhou slovenskou branku vsítil sparťanský bek, poté ještě přihrával na šestou trefu svého týmu. „Myslím si, že publikum nás od začátku hnalo vpřed. Dali jsme rychle dva góly, čímž jsme si uvolnili ruce a nohy. Hráli jsme náš hokej a Rusy jsme nepustili do ničeho," hodnotil pro SZL‘H zápas proti Rusku Martin Gernát.

V sobotu čekal naše východní sousedy boj o vítězství na turnaji proti Švýcarsku. Jenže Švýcaři vstoupili do zápasu skvěle, v deváté minutě vedli již o dva góly, ve druhé třetině přidali třetí. Slovensku se podařilo snížit na 2:3, nicméně Švýcaři na dresu ve třetím dějství opět odskočili a Slováci již jen zkorigovali výsledek na konečných 3:4.

Do statistik se však podařilo zapsat znovu dvěma sparťanům, Lukáš Cingel přihrával na první branku svého týmu, kterou vsítil Martin Gernát. „Ve druhé třetině nám to tam padlo, ale ve třetí jsme dostali nešťastný gól, a potom se nám jakoby svázaly ruce. Švýcaři se stáhli, my jsme se to snažili rychle otočit a překvapit. Šli jsme do plných sil a nevycházelo nám to,“ řekl po utkání střelec úvodní branky Slovenska Gernát pro SZL’H. Andrej Kudrna si tentokrát kanadský bod nepřipsal.

FOTO: SITA - Martin Havran

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek