2. 2. 2017 HC Sparta

Hold 2017 vyvrcholí zápasem s Olomoucí

Již osmý ročník akce Sparta vzdává hold vyvrcholí zápasem s Olomoucí, který je na programu v pátek 3. února od 18.30 hodin. Utkání bude předcházet tradiční slavnostní ceremoniál, během kterého doprovodí legendy složek Integrovaného záchranného systému na ledě členové Klubu legend HCS. Vzhledem k očekávané vysoké návštěvě dorazte včas, ať můžete společně s klubem vzdát hold hasičům, záchranářům, vojákům a policistům. O2 arena bude otevřena již od 17.00 hodin.

Legendy vybrané samotnými vrchními zástupci jednotlivých složek IZS jsme tentokrát natáčeli v prostředí muzeí a historických prostor, kde je vyzpovídaly hokejové legendy Sparty. S profesionálním hasičem Ing. Zdeňkem Nytrou hovořil Miroslav Kuneš, s generálporučíkem JUDr. Jiřím Kolářem zastupujícím policejní složku Jan „Gusta“ Havel. Brigádního generála Emila Bočka, jenž je posledním pilotem RAF žijícím v Čechách, který se zapojil do letecké bitvy o Británii, vyzpovídal Pavel Richter. A konečně s bývalým ředitelem Zdravotnické záchranné služby hl. města Prahy MUDr. Františkem Ždichyncem si povídal Lubomír Pěnička.


Stejně jako v nedělním duelu s Třincem, i tentokrát nastoupí sparťané ve speciálních červených dresech připomínajících uniformu záchranné služby. Tyto zápasové dresy půjdou následně v sobotu do aukce, stejně jako speciální hrané a podepsané puky s logem akce Sparta vzdává hold. Výtěžek aukce poputuje na konto Nadace policistů a hasičů a Vojenského fondu solidarity. V záchranářském bude na střídačce znovu oděn také trenérský štáb Sparty.


V první přestávce utkání proběhne finále prvního ročníku Turnaje složek IZS. První dva zápasy se hrály o přestávkách utkání s Třincem a určily, že proti sobě ve finálovém střetnutí postaví týmy hasičů a armády. V prvním semifinále zvítězil Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje nad Sportovním klubem Policie LH Hradec Králové 1:0. Ve druhém porazil Reprezentační výběr Armády České republiky tým Zdravotnické záchranné služby hl. m. Praha také 1:0. Vítěz finálového zápasu se může těšit na putovní pohár turnaje.


Letošní akce Sparta vzdává hold se nese v duchu sloganu Legendy legendám. K legendám složek Integrovaného záchranného systému a členům Klubu legend HCS se tedy měly během slavnostního ceremoniálu na ledové ploše O2 areny připojit také legendární vozy, kterými členové složek jezdili. Bohužel to ale není možné ale vzhledem k silnému znečištění vzduchu, které by vozy způsobily v hale těsně před zápasem. Přesto o možnost vidět tyto legendární vozy nepřijdete, budou totiž vystaveny venku před hlavním vchodem do O2 areny.


Hankook: www.hankooktire.cz Česká zbrojovka: www.czub.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek