10. 8. 2020 Petr Pavlík

Horák: Machy má teď víc gólů než já

První zápas za Spartu a hned proti svému klubu, který ho vychoval pro velký hokej. Útočník ROMAN HORÁK má za sebou pikantní premiéru v rudém dresu, a navíc v roli kapitána. „Bylo to pro mě speciální. Chvíli jsem se dostával do tempa, hlavní je, že jsme vyhráli,“ komentuje zkušený borec.

Máš za sebou premiéru ve sparťanském dresu, navíc proti svému mateřskému klubu. Jak sis užil zápas?
Přiznávám, že byl pro mě speciální. V Českých Budějovicích jsem vyrostl, znám ve městě spoustu kluků. Navíc jsem naskočil do prvního ostrého utkání po pěti měsících, chvíli jsem se do toho dostával. Myslím si, že jsem to zvládl celkem dobře. Jsem rád, že jsme zvládli utkání otočit a dovést ho do vítězného konce.

Chyběl z tvé strany pouze vstřelený gól?
Já se teď soustředím hlavně na to, abych udýchal tempo zápasu. (směje se) Je začátek sezony. Vždycky chci dát gól, ale proti Motoru se to bohužel nepovedlo. Hlavní je, že jsme vyhráli. To je nejdůležitější.

Co rozhodlo o našem vítězství?
Dobře nám zachytal Machy. Ze začátku jsme tlačili, ale nepodařilo se nám dát branku, což byla škoda. Postupem času jsme začali hrát lépe, měli jsme lepší pohyb. Je pravda, že jsme se ze začátku gólově trochu trápili, prohrávali jsme osobní souboje. Na konci se nám podařilo dát hned čtyři góly, byli jsme šťastnější.

Jak sis užil na svém dresu kapitánské céčko?
Bylo to fajn. Snad se na mě Řepa moc nezlobil. (směje se). Proti Budějovicím jsem od trenérů dostal céčko já, příště ho může mít někdo jiný. Role kapitána je pro mě velká čest.

Kolik tě bude jednozápasové kapitánství stát korun?
Není to zrovna málo. (smích) Samozřejmě jsem už Pecháčka stihl potkat a všechno mi spočítal.

Co říkáš na gól Matěje Machovského?
Byl to trochu šťastný moment, ale každá branka se počítá. Nyní může říct, že má už víc gólů, než já. (směje se).

Jak se připravíte na další zápas, který odehrajeme hned v úterý na Kladně?
Nemáme moc času si odpočinout, ale do každého zápasu chodíme s tím, že chceme vyhrát. Tento zápas nebude výjimka. Budeme makat naplno.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek