27. 8. 2021 Marek Táborský

Horák: Neskládáme zbraně, nejsme psychicky dole

Nastoupil proti bývalým spoluhráčům, diváci ho v domácí aréně Växjö vřele přivítali. „Škoda, že jsme se gólově prosadili až moc pozdě. Neskládáme zbraně, v neděli nás čeká další těžká bitva,“ ví útočník Roman Horák.

Jak bys ohodnotil první zápas v letošním ročníku Ligy mistrů?
Začali jsme velice dobře, myslím, že v první třetině jsme měli více ze hry. Bohužel jsme to nezopakovali ve druhé třetině. V obou případech jsme inkasovali v oslabení. Faulů bylo až moc. Druhou třetinu jsme neodehráli tak, jak jsme chtěli. Bohužel jsme se trefili až příliš pozdě. Nejsme spokojení, ale zároveň nejsme psychicky dole.

Chyběla i větší produktivita, cítíš to tak?
Ano, bohužel jsme se nedokázali prosadit, i když jsme měli šancí spoustu a někdy chybělo opravdu hodně málo. Zároveň nás na druhé straně držel Saša, který také předvedl několik skvělých zákroků.

Zahrál sis proti svému bývalému týmu. Byl to pro tebe hodně speciální zápas?
Bylo moc hezké se sem vrátit, potkat známé tváře. Děkuji fanouškům za to, že na mě nezapomněli.

Hned v sobotu ráno přejíždíme do Turku. Co očekáváš od TPS?
Od Finů očekávám hlavně skvělé bruslení. Asi všichni už tušíme, že nás nečeká nic lehkého, bude to další bitva. Naše skupina je ohromně těžká. Växjö vyhrálo titul ve Švédsku, to už opravdu něco znamená. A Turku bylo finalistou. Obě severské soutěže jsou neskutečně kvalitní. I my ale máme silný tým a rozhodně se nebojíme.

Působíš nadále hodně odhodlaně.
Jinak to nejde! Neskládáme zbraně, pořád si věříme na úspěch. Ve Spartě to ani jinak nejde, takto jsme všichni nastavení. Naše ambice jsou vždy vysoké.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila