15. 11. 2022 HC Sparta

Hořava: Je výhoda, že většinu hráčů znám

Do Sparty se po více než půl roce vrací trenér Miloslav Hořava, který převezme mužstvo ve čtvrtek po utkání v Třinci. "Těším se! Bude to zajímavý, zase do toho půjdeme zespodu. Určitě je výhoda, že většinu hráčů dobře znám," přiznal po svém návratu zkušený trenér, o jehož asistentech se intenzivně jedná.

Jak finální jednání probíhalo?
Všechno proběhlo strašně rychle. Měl jsem vše za uzavřené a rozhodlé, ale nakonec se situace strašně rychle otočila. Jednali jsme s vedením a dohodli jsme se, že do toho půjdu a do Sparty se vrátím.

Zníte vesele, těšíte se?
Určitě se těším! Bude to zajímavý, zase do toho půjdeme zespodu, tak uvidíme, co dokážeme v dalších týdnech vymyslet.

Už víte, s kým budete na lavičce spolupracovat?
O asistentech aktuálně jednáme a pracujeme na nich. Čekáme na vyjádření osloveného kandidáta, podle něho uvidíme. Věřím, že je dohoda na dobré cestě.

Byla ve hře také možnost spolupráce s Josefem Jandačem?
Na začátku jsem oslovil jeho, ale hned mě odmítl. Řekl, že se vracel už několikrát a chce si odpočinout, což naprosto chápu, protože to dělám stejně.

Co celý tým v nabitém programu čeká?
Uvidíme, jak bude mužstvo vypadat, až k němu přijdeme. V jakém rozpoložení hráči budou a jak s nimi dokážeme pracovat. Půjdeme opravdu zápas od zápasu, nemá cenu si dávat dlouhodobé cíle, protože teď jsou k ničemu.

Vnímáte jako výhodu, že většinu týmu dobře znáte?
Určitě je to velká výhoda! Kdyby k týmu přišel úplně nový trenér, musel by tým nejprve poznávat. Většinu hráčů znám, tak uvidíme, jako ho dokážeme posunout.

Jsou ve hře i změny v kádru, nebo budete chtít nejprve pracovat se stávajícím kádrem?
Ze začátku budeme určitě pracovat s týmem, který máme k dispozici. Změny a výměny teoreticky mohou přijít až později. Chceme zkusit pracovat s týmem, který aktuálně máme.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek