31. 1. 2017 HC Sparta

Hotovo. Útočník Jan Buchtele posílí Spartu!

Sparta hlásí parádní ofenzivní posilu. Do týmu se totiž vrací z ruského angažmá do konce této sezony útočník JAN BUCHTELE. K mužstvu by se měl připojit ve čtvrtek. „Těším se na známe prostředí, kamarády v týmu a fanoušky. Jsem rád, že prožiju vrchol sezony ve sparťanském dresu,“ říká odhodlaně jedna z hvězd stříbrného týmu z minulého extraligového ročníku.

„Honza je pro nás velkou posilou a jsme rádi, že došlo k dohodě mezi Spartou a Jekatěrinburkem. Několik týdnů jsme se snažili domluvit, aby u nás mohl od února do konce sezony hrát a nakonec se to povedlo,“ říká Jiří Kalous, sparťanský hlavní kouč a sportovní manažer.

Snad se pro mě najde v tak silném týmu místo, usmívá se navrátilec

Jan Buchtele odešel po povedené minulé sezoně, jejíž příběh se zastavil až stříbrnou stopkou od Liberce ve finále play off, za zaslouženým zahraničním angažmá. Vybral si jej tým Avtomobilist Jekatěrinburk, kde měl zapadnout k bývalému pardubickému parťakovi Petru Koukalovi. „Ze začátku jsem byl plný očekávání a nadšení, sezona se rozjela dobře,“ říká Buchtele, který vstřelil svou premiérovou branku hned v první utkání kariéry v KHL.

47
Stylově ke svému číslu dresu, právě tolik bodů nasbíral Jan Buchtele v minulé sezoně ve Spartě. Odehrál celkem 59 střetnutí a v základní části dosáhl 41 bodů, v play off pak přidal dalších 6.

„Vypadalo to dobře, ale pak všechno to nadšení trochu opadlo. Už se nedivím Kubovi Kovářovi, že řešil situaci v Jekatěrinburku tím, že buďto odejde z klubu trenér, nebo on. Víc bych to asi nechtěl rozebírat,“ dodává sparťanský navrátilec. „Další negativní vlnou pak bylo bohužel v průběhu sezony zranění, kvůli kterému jsem musel vynechat několik zápasů. Chvíli trvalo, než jsem mohl hrát a dostal se aspoň trochu do formy,“ vypráví borec, který nasbíral v této sezoně zatím devět bodů za pět branek a čtyři asistence. Další už bude střádat opět v dobře známých barvách.

„Jsem moc rád za možnost být zpátky ve Spartě a pomoci týmu v závěru základní části a play off. Doufám, že to bude letos ještě dlouhá cesta, alespoň podobně, jako jsme to zažili loni,“ působí Buchtele odhodlaně. „Myslím si, že návrat do Sparty je pro mě momentálně nejlepším řešením. Z nabídek z Evropy, které se mi naskytly, byla tahle v současné situace číslem jedna, a ostatní jsem tím pádem zavrhnul,“ dodává útočník s reprezentačními zkušenostmi.

O starty v národním mužstvu jej v této sezoně připravilo v první reprezentační přestávce zranění, ve druhé pak nedostal propustku z Jekatěrinburku, který předehrával svá utkání v KHL. „Napřed si musím zase zvyknout na extraligu, zapadnout do týmu a být mu přínosem. Až se tohle povede a budu cítit, že jsem zase platný svému mužstvu, bude to parádní pocit. Těším se na to,“ má jasno snajpr přezdívaný Buchta. „Samozřejmě se těším, že díky výkonům ve Spartě bych se mohl zase ukázat více i reprezentačním trenérům. Ale na tyhle myšlenky mám zatím dostatek času.“

Sparťani se i díky vysoké nedělní výhře 12:3 nad Třincem vyšvihli už na třetí místo extraligové tabulky. Buchtele by měl být jedním z důležitých článků mužstva v cestě za co nejlepší výchozí pozici pro vyřazovací boje a také následné bitvy v play off. „Spartu jsem samozřejmě sledoval celou sezonu, takže mám přehled. Mužstvu se daří a hraje dobrý hokej. Když jsem viděl sestřihy zápasů v Lize mistrů, byla to paráda. Hrát finále téhle soutěže, to je neskutečný úspěch. Snad se pro mě najde v tak silném týmu místo,“ uzavírá Jan Buchtele s úsměvem.

Foto: hc-avto.ru

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek