4. 2. 2022 Petr Pavlík

Hudáček: Těžký start, věřím, že týmu pomůžu

JÚLIUS HUDÁČEK naskočil v utkání s Třincem do rozjetého vlaku ve třetí třetině, když ho trenéři za nepříznivého stavu 0:3 povolali do akce. Zkušený gólman si tak odbyl ostrou premiéru ve sparťanském dresu. „Zápas měl dobrou kvalitu, skóre bylo dlouho vyrovnané. Trenéři chtěli udělat změnu. Za stavu 1:3 jsme měli jednu nebo dvě velké šance, škoda, že jsme nesnížili,“ komentoval slovenský brankář.

V utkání s Třincem jsme přes bojovný výkon nebodovali. Jak hodnotíš svůj první zápas po návratu do české extraligy?
Byl to těžký zápas, Třinec hraje vynikající hokej. Téměř k ničemu nás nepustili. V první třetině jsme hráli dobře, čekali jsme na přečíslení. Po prvním inkasovaném gólu jsme se trochu sesypali, což byla velká škoda. Musíme jít dál.

Utkání bylo dlouho bezgólové, domácí tým se prosadil přibližně před polovinou základní hrací doby.
Je to tak. Zápas měl dobrou kvalitu, skóre bylo dlouho vyrovnané. Hráči bruslili, myslím si, že jsme neodehráli úplně špatný zápas. Do prvního inkasovaného gólu jsme hráli celkem dobře. Cítím, že síla v týmu rozhodně je.

Ve třetí třetině jsi naskočil do rozjetého zápasu, když sis zároveň odbyl svou premiéru ve sparťanském brankovišti. Jak ses cítil?
Naposledy jsem chytal 5. ledna, trenéři chtěli udělat změnu. V posledních třech týdnech jsem měl snad pouze jeden pořádný trénink. Byl jsem v karanténě. Ze začátku to byl pro mě těžký start, ale myslím si, že mi jedině pomohl. Další zápas bude lepší.

K týmu ses připojil ve středu ráno, do Prahy jsi cestoval autem. Byla znát menší únava?
Nějaká samozřejmě byla, ale nebylo to nic velkého. Snažil jsem se týmu pomoct. Za stavu 1:3 jsme měli jednu nebo dvě velké šance, škoda, že jsme nesnížili. Mohli jsme se vrátit zpátky do hry a zápas by vypadal jinak. Výkon z naší strany nebyl špatný, věřím, že dobře potrénujeme a porážku odčiníme.

Co říkáš na úroveň české extraligy?
Kvalita české extraligy je na vysoké úrovni. Hrál jsem v Čechách jeden rok, i proto jsem se rozhodl pro návrat. Důkazem kvality je i několik hráčů, kteří odjeli reprezentovat své země na olympiádu. Liga je velmi kvalitní, budu se snažit týmu pomoct svými výkony v cestě za úspěchem.

Nemrzí tě, že nereprezentuješ slovenský národní tým na turnaji pod pěti kruhy?
Trošku ano, jelikož hráč se na takovou akci často nepodívá. Tuhle kapitolu jsem ale aktuálně uzavřel. Teď se nejvíce soustředím pouze na svou rodinu a Spartu. Udělám všechno pro to, abychom byli se Spartou úspěšní.

Třinec před přestupovou uzávěrkou oznámil příchod slovenského útočníka Martina Bakoše, se kterým se dobře znáš, je to tak?
Ano. S Martinem jsem si před zápasem psal, hráli jsme spolu rok, pocházíme ze stejného města. Škoda, že nenastoupil, říkal, že má ještě nějaké rodinné záležitosti a tento týden dorazí.

S Třincem jsme prohráli čtvrté vzájemné utkání v aktuální sezoně. Čím to je?
To je pro mě nová informace. My se musíme hlavně připravit na další zápasy. Máme týden pauzu, musíme si pořádně oddechnout a rozebrat si chyby. Bylo jich dost, ale měli jsme i dobré momenty. Věřím, že najedeme na správnou vlnu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila