19. 4. 2022 Daniel Ryl

Hudáček: Třinec chceme přehrát kreativitou

Náš tým vybojoval na ledě Ocelářů ve druhém finále těsné vítězství 2:1, pod které se výrazně podepsal brankář Július Hudáček, autor 31 úspěšných zákroků. "Třinec důsledně brání, čemuž se ale nechceme přizpůsobovat. Chceme hrát náš hokej, přečíslovat je a jejich obranu přehrát kreativitou," poodkryl plány před domácími zápasy.

Vezeme z Třince jednu výhru, takže tipuji, že těsně ztracená nula tolik nemrzí?
Je to úplně jedno. V play off se hraje na týmový výsledek. Chtěli jsme v Třinci vyhrát jeden zápas, což se nám podařilo. Už v prvním utkání jsme nehráli špatně, jen jsme v poslední třetině zatáhli příliš brzy. Dneska jsme hráli lépe, na konci jsme udělali zbytečné fauly, ale na štěstí jsme náskok ubránili.

Třinec udeřil jen v přesilovce, jsou opravdu jejich nejsilnější zbraní?
Třinci pomohlo, že hrál v šesti hráčích, takže měli o dva hráče více. My jsme se snažili vydržet co nejdéle, aby případný kontaktní gól padl co nejpozději. Byl to navíc nešťastný gól, protože jsem se přesouval na přední tyčku, a přestože mu střela nesedla ideálně, propadla do branky. Škoda zbytečně dramatického závěru, ale hraje se na vítězství, a to je naše. Když budeme hrát tahkhle, můžeme je porazit.

Byl i přes porážku pozitivem slušný výkon z prvního zápasu?
První zápas jsme si rozebrali na videu, řekli jsme si, co máme dělat a co nedělat. Vše jsme do puntíku splnili, až na zbytečné fauly. Poučili jsme se z chyb a bylo důležité, že jsme v obou zápasech vstřelili první gól. Třinec potom musel dohánět ztrátu, což stojí hodně sil a dneska jich měli méně. Jedeme domů, kde se oni budou muset přizpůsobit nám. Uděláme všechno, abychom je přetlačili ofenzivní silou.

Čekáš od domácích zápasů podobný průběh?
Bude to velmi těžké. Třinecký hokej je těžší hrát doma než venku. Oni ale hrají pořád stejně. Důsledně brání, čemuž se nechceme přizpůsobovat. Chceme hrát náš hokej, přečíslovat je a jejich obranu přehrát kreativitou, což se nám ve druhém zápase podařilo. Musíme takhle hrát i dál!

Ukončili jsme vítěznou sérii Třince v play off, může to mít na soupeře dopad?
Určitě ano, takového soupeře jako my ještě neměli. Mladá Boleslav je sice potrápila, ale nemá takovou kvalitu jako my. Dokážeme s nima bruslit, jsme dobře fyzicky připraveni.

Od čtvrtfinále chytáš v brance ty, užíváš si to?
Musím říct, že jsme s Machym vyrovnáná dvojice. Chytá ten, kdo má momentálně formu. Snažím se v brance vydržet co nejdéle, ale konkurence je největší motivace. Myslím si, že naše vzájemné konkurence je velmi zdravá. Už dlouho jsem neměl takového parťáka, klobouk dolů před Machym.

V týmu Třince je hodně slovenských hráčů, je to pro tebe o to speciálnější?
Všechny slovenské kluky znám. S Martinem Bakošem jsme už jako malí hráli hokej na ulici, ostatní kluky znám z extraligy nebo reprezentace. Myslím si, že to ale bude pěkná série pro všechny hokejové fanoušky. Budeme se snažit vyhrát každý zápas, ale myslím si, že série bude hodně dlouhá a půjde do šesti nebo sedmi zápasů.

Jak si užíváte parádní atmosféru, ve které se hraje?
Myslím, že po těch letech bez fanoušků, je radost hrát před takovou atmosférou. V O2 areně bude diváků násobně více, takže nás čeká skvělá atmosféra. I tady jsem se párkrát podíval po tribunách, je radost před takovými fanoušky hrát. Pevně věřím, že uděláme více radosti těm našim!

FORMAN: TĚŠÍME SE NA ZAPLNĚNOU O2 ARENU!

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek