27. 9. 2016 Martina Nová

Ihnačák: Museli jsme už konečně vyhrát

V uplynulém ročníku Tipsport extraligy hrál v barvách královéhradeckého Mountfieldu, nyní se postavil v dresu Sparty proti svému bývalému týmu. BRIAN IHNAČÁK v duelu sedmého kola přispěl do statistik dvěma přesnými zásahy, nejprve v přesilové hře krátce před koncem úvodní třetiny a poté ještě ve 27. minutě díky souhře s novými spoluhráči v sestavě Pechem a Kumstátem. Kromě gólové radosti mohl slavit první extraligové vítězství v dresu s velkým "S" na prsou.

Pro Briana Ihnačáka byl úterní duel pikantní. Italský útočník přišel do Prahy právě z Hradce Králové a proti svému bývalému klubu otevřel skóre utkání, když v přesilové hře prostřelil brankáře Pavelku. „Viděl jsem, že jsem mohl přitlačit beka a zkusil jsem to. Naštěstí to skončilo dobře,“ přiblížil gólový moment jednatřicetiletý útočník. Ve druhé dvacetiminutovce se rodák z Kanady prosadil i podruhé po dobrém vybojování kotouče od Pecha s Kumstátem. „Nakonec to byl strašně důležitý gól podle toho, jaký je výsledek. Tento týden jsme spolu začali hrát a myslím si, že jsme se dobře secvičili. Oni ten puk vybojovali, já jsem jen zakončoval do prázdné brány,“ pochvaloval si novou spolupráci v sestavě.

Brian Ihnačák

Přestože se Spartě podařilo trefou Jiřího Černocha odskočit na 3:0, v závěrečné třetině domácí zabojovali a podařilo se jim snížit na rozdíl jediné branky. „Byl to těžký zápas. Hradec hrál dobře, hodně bruslil a bránil, v první třetině hráli docela těžký hokej. Nakonec se nám ale povedlo dát gól, když jsme potřebovali,“ těšil tříbodový výsledek Ihnačáka, pro kterého to byla vůbec první extraligová výhra v dresu Sparty.

„Museli jsme už vyhrát. Tři zápasy jsme se trápili, hráli jsme dobře, ale výsledek nedopadl tak, jak jsme chtěli. Museli jsme vyhrát, to už takhle déle nešlo. Myslím si, že každý hráč do zápasu dal do zápasu maximum,“ hodnotil kladně odhodlanost sparťanů v sedmém kole Tipsport extraligy. V něm se Ihnačák vrátil do míst, které velmi dobře zná z předchozích měsíců. Uplynulý ročník strávil právě v Hradci i přes jeho povedené výkony v dresu Mountfieldu se nevyvaroval nadávkám fanoušků.

„Dělal jsem pro tým všechno, co jsem mohl, když jsem tady hrál. Poté, co jsem se rozhodl odejít, tak se na mě určitě část fanoušků vykašlala, možná ty dva góly měly vliv, nevím. Je to škoda, ale to je hokej. Je to jejich fandění a hraju proti nim, tak to musím chápat,“ bral s nadhledem situaci hráč s číslem 64 na dresu.

3+2
Brian Ihnačák si v pěti zápasech TELH připsal 3 branky a 2 nahrávky.

Pražané mohli opět na své střídačce poslouchat rady svého hlavního trenéra, který se navrátil ze Světového poháru, měla tato skutečnost nějaký výrazný vliv na předchozí porážky a zároveň na úterní vítězství? „Myslím si, že i v těch třech porážkách jsme hráli dobře. Určitě každý trenér je trochu jiný, ale nakonec my hráči jsme ti, co na ledě nakonec hrají. Dneska nám to vyšlo a škoda těch předešlých tří, které jsme nevyhráli,“ mrzelo Ihnačáka.

Letní posila Sparty zároveň přiznala, že za předešlou sérií porážek může být také obměna kádru. „Máme hodně nových hráčů a úplně jiný styl hokeje. Nezačali jsme sezonu tak, jak jsme chtěli, proto doufám, že tento zápas to jen otočí. Budeme hrát dál a doufám, že skončí v náš prospěch víc utkání.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek