20. 1. 2021 Marek Táborský

Jakub Štáfek: Jak ze sebe vypustit ďábla

Hrát v nejúspěšnějším seriálu v Česku, knockautovat soupeře v Oktagonu, vylézt na Kilimandžáro, natočit celovečerní film, připravit se na pilotní licenci i roli otce. To není seznam životních cílů, ale poslední měsíce JAKUBA ŠTÁFKA v kostce.

Právě jsi dotočil celovečerní film Vyšehrad, který navazuje na úspěšný seriál. Hlavní hrdina Julius Lavický poukazuje na známé i neznámé aféry zejména z fotbalového prostředí. Jak se přepíná do modu „fotbalový kretén?
Mám na přepnutí recept, který se mi osvědčil už v seriálu Vyšehrad a teď jsem ho použil i ve filmu, ale je to tvůrčí tajemství, to nejde prozradit. Baví mě to. Rozhodně se s ním v reálném životě neztotožňuju, to nejsem já, ale rád ho hraju. Je to pro mě trochu alibi, že na víc než měsíc můžu vypustit toho ďáblíka, kterého nechám vyřádit a pak zase vrátím do krabičky.

Sám jsi ale přiznal, že stačí, aby sis odbarvil vlasy na blond, nasadil řetězy a náušnice a najednou stupidní chování nemusíš ani tolik hrát.
Je to tak, stojím před zrcadlem, koukám na sebe a říkám si, co to je za blbečka. Automaticky mám pak nutkání se jako blbeček chovat. Po natáčení jsme s klukama z produkce, když to ještě šlo, chodili do hospody. Tam zase nandám kšiltovku a jsem Kuba Štáfek, ale na place se znovu proměním v blonďatého blázna.

Nepřipadá ti, že po odvysílání seriálu Vyšehrad ubylo afér, a tím pádem i inspirace pro film?
Je pravda, že za poslední dobu nebylo o žádném velkém skandálu slyšet. Rozhodně nechci říkat, že my jsme důvodem, proč si fotbalisti dávají pozor. Myslím si, že obecně se doba mění a kluci musí být opatrnější než dříve. Pořád je ale kde brát.

Použili jste ve filmu Vyšehrad i nějaký hokejový námět?
Ve filmu hrají hokejisti, ale hokejové náměty tam nemáme. Ač v jednom východočeském městě bychom jich také našli dost. Ve filmu figurují Kuba Voráček, Ondra Pavelec, Radko Gudas, Jirka Tlustý, Petr Mrázek a spousta dalších. Je na co se těšit!

  • Proč si plánuje udělat "řidičák" na helikoptéru?
  • Jaké pocity zažíval při své premiéře v Oktagon MMA?
  • Co bylo nejtěžší na trénování s Karlosem Vémolou?
  • První zápas Sparty viděl už v roce 1997. Je také hokejový trenér?

Odpovědi na tyto a další otázky naleznete v nejnovějším Sparta Magazinu #3!

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek