11. 10. 2020 Petr Pavlík

Jeřábek: Věříme, že pauza nebude dlouhá

V utkání proti Litvínovu zaznamenal svoji premiérovou trefu v A-týmu Sparty a pomohl tak svým spoluhráčům k dalšímu tříbodovému vítězství v novém ročníku. „Svůj gól vnímám jako za velkou motivaci do dalších dnů. Chci na sobě stále hodně pracovat a zlepšovat se po všech stránkách,“ říká odhodlaně obránce RADEK JEŘÁBEK.

Proti Litvínovu jsi vstřelil svůj premiérový gól v A-týmu Sparty. Jaký to byl pocit?
Skvělý. Svůj gól vnímám jako za velkou motivaci do dalších dnů. Chci na sobě stále hodně pracovat a zlepšovat se po všech stránkách.

Gól jsi bohužel nemohl oslavit před diváckou kulisou. Mrzelo tě to?
Já jsem nad tím takhle nepřemýšlel. Soustředil jsem se pouze na svůj výkon, abych co nejvíce pomohl svému týmu v cestě za vítězstvím. Důležité bylo, že se nám podařilo vstřelit třetí gól. Nakopli jsme se a celkově nám moc pomohl. Oslava před diváky by byla určitě lepší, ale nedá se nic dělat. I tak je to pro mě skvělý zážitek.

Kolik budeš platit u pokladníka Lukáše Pecha?
Už mi něco říkal, ale asi jsem ho přeslechl. (směje se) V autobuse se mi určitě ještě připomene. Uvidíme, jak se domluvíme, ale pokud to nebude nějaká vysoká suma, rád mu zaplatím. (směje se)

Nedávno ses vrátil zpět do Sparty z hostování v pražské Slavii. Pomohla ti krátká epizoda v první lize nabrat větší sebevědomí?
Určitě. Uvidíme, kdy budeme hrát další zápasy. Za hostování ve Slavii jsem moc rád, trenéři mi dávají na ledě hodně prostoru. Cítím se dobře. Vždycky se snažím své šance využít na maximum.

Po turbulentním začátku se nám podařilo ustálit výkony a nyní máme v kapse třetí výhru v řadě. Panuje v kabině spokojenost?
Za poslední výhry jsme určitě moc rádi. Uvidíme, jak bude pauza dlouhá. Věřím, že se vrátíme co nejdříve a najedeme zpátky do tréninkového rytmu.


Řešíte v kabině aktuální situaci?
Před zápasem v Litvínově jsme se ji snažili úplně vytěsnit a soustředit se pouze na svůj výkon, abychom mohli oslavit výhru. Nevíme, jaká nás čeká budoucnost, snažíme se na ni moc nemyslet.

Celý tým bude absolvovat individuální tréninky stejně jako v letní přípravě. Jsi připraven?
Letní příprava samozřejmě nikomu z hráčů příliš moc nevoněla, jelikož každý chce především hrát zápasy. Budu se snažit udržet tělo v tempu, abych byl na návrat plně připravený.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila