8. 10. 2018 HC Sparta

Jiří Černoch obdržel trest na dvě utkání

Útočníkovi Sparty Jiřímu Černochovi byl předsedou Disciplinární komise extraligy ledního hokeje za zákrok v závěru nedělního utkání se Zlínem uložen dodatečný trest na dva zápasy. Nezahraje si tedy v úterý proti Karlovým Varům a v pátečním utkání na ledě Třince.

Klub kategoricky odmítá jakékoliv nařčení z toho, že by trenérský štáb vyslal hráče na led s úkolem vyvolat bitku či dokonce způsobit hráči soupeře jakékoliv zranění. Útočníci, kteří šli v závěru utkání na led, byli na řadě v pravidelném střídání, hrají spolu celou sezonu a v utkání měla tato útočná formace nejvyšší ice time ze všech útočníků. „Přijde mi nechutné a extraligy nedůstojné, aby si někdo dovolil obvinit soupeřova trenéra z toho, že nasadil nějakého hráče záměrně s takovým cílem. Možná tam hrála roli frustrace, nevidím do hlav hráčům. Na milion procent z naší strany žádný takový pokyn nepřišel,“ odmítl asistent trenéra Jaroslav Nedvěd nařčení, které padlo na pozápasové tiskové konferenci.

"V první řadě, nikdo nechce vidět zraněného hráče na ledě. Oba týmy hrály v tomto zápase hodně fyzicky. Na tiskové konferenci bylo zmíněno, že naši hráči, kteří byli v závěru zápasu na ledě, tam byli schválně posláni. Nic nemůže být dál od pravdy. Sill, Černoch a Smejkal hrají spolu v útoku celou sezonu a hrají skvěle, byli na řadě jít na led. Nemáme žádnou speciální lajnu, která by měla jít na led na konec zápasu za stavu 1:5. V hokeji hrají roli emoce a ty nejtěžší bitvy na ledě se odehrávají před oběma brankami. V tomto případě tam ale bylo hodně emocí na obou stranách," komentuje závěr nedělního utkání se Zlínem hlavní kouč Uwe Krupp.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek