24. 9. 2020 Petr Pavlík

Junioři pokračují dvojduelem na Moravě

Nabitý program našich juniorů pokračuje! Svěřenci Richarda Žemličky v pátek 25. září budou bojovat na vítkovickém ledě a o den později nastoupí v Olomouci. Podaří se našim mladíkům udržet neporazitelnost a prodlouží svou vítěznou šňůru?

Pět zápasů, třináct bodů. Sparťané rozjeli novou sezonu

Sparťanští junioři mají za sebou celkem pět úvodních zápasů, kterými odšpuntovali nový ročník obnovené Juniorské ligy akademií. První zápasy zvládli naši hokejisté bravurně, když si nejprve připsali tříbodové vítězství nad Libercem a poté přetlačili Mladou Boleslav.

13
Tolik bodů získali sparťanští junioři v prvních pěti zápasech nového ročníku.

Další utkání sparťané odehráli poprvé v rámci nového ročníku na kluzišti soupeře, konkrétně v Pardubicích. S tamním juniorským výběrem držela naše družina vyrovnaný krok a nakonec rozhodla o svém dvoubodovém vítězství v prodloužení.

Ve třetím hracím víkendu se Pražané znovu přemístili zpět na domácí půdu, kam tentokrát přijeli junioři brněnské Komety a Zlína. V obou případech se opět radoval náš tým. Svého odvěkého rivala porazil rozdílem tří branek a v utkání proti Beranům rozhodl o svém úspěchu ve třetí třetině.

Vágner: Naši gólmani chytají výborně

Sparťanský útočník Michal Vágner odehrál v probíhajícím ročníku všech pět zápasů, ve kterých zapsal celkem čtyři body. „Start do nové sezony se nám opravdu povedl, jsme rádi, že máme hodně bodů. Už od prvního utkání hrajeme soudržně, věřím, že nám to vydrží co nejdéle,“ přeje si sparťanský talent a dodává: „První výhra proti Liberci nás nakopla, protože v přípravě se nám moc nedařilo.“

Prvních pět zápasů Sparty:

  • 1. kolo: Sparta - Liberec 5:2
  • 2. kolo: Sparta - Ml. Boleslav 2:1sn
  • 4. kolo: Pardubice - Sparta 2:3p
  • 5. kolo: Sparta - Kometa 5:2
  • 6. kolo: Sparta - Zlín 4:3

Zatím jediné venkovní utkání sparťané sehráli na ledě pardubického Dynama, kde vyhráli 3:2 v prodloužení. „V Pardubicích se nám hrálo dobře. Pro mě osobně se jednalo o první zápas, kde mě trenéři posunuli do elitní formace. Cítil jsem se skvěle, hned se mi začalo dařit. Bylo vidět, že máme v týmu výborné spoluhráče a dokážeme si navzájem vyhovět,“ pochvaluje si sedmnáctiletý forvard.

Jak již bylo zmíněno, v posledním týdnu náš tým zvítězil nad brněnskou Kometou a posléze nad Zlínem. „Zápas s Berany byl hodně náročný po fyzické stránce. Zvládli jsme ho ale dobře, podařilo se nám získat další tři body,“ komentuje Vágner. Jeho tým také potěšila předchozí výhra s Kometou Brno. „Sehráli jsme super zápas, vstřelili jsme pět gólů. Každá výhra nás povzbudí a ukáže, v čem se ještě musíme zlepšit,“ přiznal.

Důležitým článkem juniorského výběru Sparty jsou brankáři, kteří všech pěti dosavadních duelech předvedli řadu fantastických zákroků. „Naši gólmani jsou skvělí, vždycky nás drží nad vodou, když zrovna potřebujeme pomoct vzadu. O to víc si věříme, když víme, že máme za sebou velké opory,“ kvituje člen našeho týmu.

Komu se dařilo nejlépe?

Sparťané mají ve svém kádru několik tahounů. Svoje hokejové umění už stačila předvést letní posila Pražanů Petr Hauser, který má na svém kontě devět bodů za pět branek a čtyři asistence. O bod méně zaznamenal útočník Jakub Konečný, jenž se sedmi asistencemi patří mezi vůbec mezi nejlepší nahrávače v lize.

Další soupeři: Lídr z Vítkovic nebo olomoučtí Kohouti

V utkání proti Vítkovicím budou naši hokejisté usilovat o průběžné první místo v tabulce. Ostravský soupeř má stejně jako náš tým na kontě pět vítězství v řadě, avšak o bod více. Naopak Olomoučtí jsou s deseti získanými body na čtvrtém místě.


FOTO: Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila