30. 1. 2020 HC Sparta

Junioři skončili čtvrtí, hrají DHL Superpohár

Juniorská soutěž byla v aktuální sezoně pozastavena a místo ní proběhl turnaj O Pohár DHL, v němž svěřenci Richarda Žemličky obsadili konečné čtvrté místo z celkových devatenácti účastníků. Tím pro ně ale sezona nekončí, už ve čtvrtek 30. ledna odstartovali prvními zápasy DHL Superpohár, ve kterém se sparťané utkají se Slavií, Kladnem, Karlovými Vary a Litvínovem.

Junioři v turnaji: dobré výkony i skvělý brankář Cichoň

Nejstarší mládežnická kategorie Sparty má za sebou turnaj O Pohár DHL, jenž v této sezoně nahradil tradiční ligový formát. Mladí sparťané v něm předváděli slušné a vyrovnané výkony, díky kterým obsadili celkové čtvrté místo se ziskem 66 bodů a celkovým skóre 121:97 v 36 zápasech.

93,93
Brankář Oldřich Cichoň byl v turnaji O Pohár DHL oporou, když měl nejvyšší úspěšnost ze všech brankářů.

Bodový polštář si Žemličkův tým vytvořil už v úvodu sezony, kdy vyhrál prvních šest duelů a ve zbytku sezony prohrál alespoň dva zápasy v řadě pouze třikrát. Hlavními tahouny týmu pak byli útočník Josef Slavíček (15+19) a obránce Marek Bláha (8+19). Naši junioři se ale mohli chlubit týmovou hrou, protože třináct borců mělo alespoň patnáct bodů.

Největší zásluhu na čtvrtém místě má ovšem muž s maskou. Brankář Oldřich Cichoň byl jasnou oporou, kterou si pochvalovali trenéři i spoluhráči a s úspěšností 93,93 % je v tomto ohledu nejlepším brankářem soutěže.

Sezona nekončí, startuje DHL Superpohár!

Celkovým triumfem Mounftieldu HK a čtvrtým místem sparťanů však sezona nekončí. Už ve čtvrtek 30. ledna nastoupili mladí sparťané v Litvínově, kde zahájí DHL Superpohár. V něm budou týmy rozděleny do tří skupin po pěti mužstvech a do jedné skupiny po čtyřech.

Svěřenci Richarda Žemličky patří do skupiny A, kde je kromě Litvínova čekají ještě Kladno, Karlovy Vary a městský rival z Edenu. Všechny týmy se utkají dvoukolově (doma - venku) a první dva celky z každé skupiny postoupí do play-off, které se odehraje klasickým formátem od čtvrtfinále do finále. Vítěz finále pak bude vyhlášen vítězem DHL Superpoháru.

Týmy budou rozděleny do tří skupin po pěti (A, B, C) a jedné skupiny po čtyřech týmech (D). Sparťané budou součástí skupiny A, odehrají tedy osm zápasů, dvoukolově každý s každým. První dva nejlépe umístěné celky z každé skupiny postoupí do play off o tří kolech – čtvrtfinále, semifinále a finále. Vítěz finále bude vyhlášen vítězem DHL Superpoháru.

SLOŽENÍ SKUPIN:

SKUPINA A:

Rytíři Kladno, HC Energie Karlovy Vary, HC Litvínov, HC Sparta Praha, HC Slavia Praha

SKUPINA B:

Piráti Chomutov, HC Škoda Plzeň, EC Red Bull Salcburk, HC Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav

SKUPINA C:

HC Olomouc, HC Dukla Jihlava, Bílí Tygři Liberec, HC Oceláři Třinec, Mountfield HK

SKUPINA D:

HC Dynamo Pardubice, HC Kometa Brno, HC VÍTKOVICE RIDERA, PSG Berani Zlín

ROZPIS UTKÁNÍ SPARTY:

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek