29. 10. 2021 Petr Pavlík

Jurčina: Musíme si vyhrnout rukávy a makat!

Náš tým předvedl v Třinci velmi dobrý výkon, přesto musel skousnout pátou porážku v řadě. „Proti Třinci to nebylo jednoduché. Věděli jsme, co nás čeká. Myslím si, že v první třetině jsme nehráli špatně. Bohužel v dalším průběhu utkání jsme dostali tři poměrně laciné góly, což by se nám rozhodně nemělo stávat,“ litoval zkušený obránce Milan Jurčina.

V Třinci jsme odehráli velmi urputnou bitvu, ze které jsme vyšli bodově naprázdno. Jak hodnotíš naše počínání?
Proti Třinci to nebylo jednoduché. Každou sezonu hraje v tabulce nahoře, bojuje o první příčky. Věděli jsme, co nás čeká. Myslím si, že v první třetině jsme nehráli špatně. Plnili jsme to, co jsme si řekli. Bohužel v dalším průběhu utkání jsme dostali tři poměrně laciné góly, což by se nám rozhodně nemělo stávat. Inkasované góly nás trochu srazily. Ve třetí třetině jsme se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale soupeř si už svou výhru pohlídal.

Co se stalo ve druhé třetině, kdy jsme inkasovali tři branky?
Těžko říct. Dostali jsme nešťastné góly, díky kterým se Třinec dostal do hry. Asi si něco řekli v kabině a od druhé třetiny byli aktivnější. Nyní nás čeká další utkání v Plzni, musíme se pořádně připravit a konečně začít hrát to, co máme.

Na co se budete soustředit v Plzni?
Musíme si zkrátka vyhrnout rukávy a pořádně začít makat, nehrát profesorský hokej. Musíme se tlačit více do branky, je jedno, zda se kotouč odrazí od rukavice či od helmy. Takové góly potřebujeme, abychom se odrazili k lepším výkonům.

Premiéru ve sparťanském dresu si odbyl brankář Maxim Žukov. Co říkáš na jeho výkon?
Chytal výborně. Inkasované góly mu rozhodně nemůžeme přičítat, bohužel jsme mu příliš nepomohli. Příště musíme být lepší.

Hodnocení Jaroslava Hlinky:

„První třetina byla z naší strany velmi dobrá, šli jsme do vedení a vypracovali si další šance, které jsme ale bohužel neproměnili. V dalším dějství Třinec proměnil své šance, šel do vedení a od té doby jsme tahali za kratší konec. Povedlo se nám snížit, ale soupeř si výsledek zkušeně pohlídal. Myslím si, že ve druhé třetině se projevila zejména naše herní nepohoda. Bylo to markantní. Třinec využíval své šance, my se bohužel v koncovce trápíme. Vzhledem k tomu, že jsme předtím prohráli čtyři zápasy v řadě, bylo vidět, že nám chybí větší klid na hokejkách. Musíme se zlepšit a předvádět dobrý hokej."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek