11. 11. 2019 Marek Táborský

Jurčina pokračuje ve Spartě, Ďaloga odchází

Nejnovější sparťanská posila Milan Jurčina bude pokračovat ve Spartě i nadále. Statný obránce s bohatými zkušenostmi z NHL se dohodl na kontraktu do konce sezony. Tým naopak opouští další slovenský obránce Marek Ďaloga.

Skvělými a spolehlivými výkony si řekl o angažmá ve Spartě. A jak je jeho zvykem, bez problémů se na něm dohodl. Šestatřicetiletý obránce Milan Jurčina bude hájit barvy Sparty až do konce sezony 2019/2020. „Během zkoušky prokázal naplno své kvality. Spolu s trenéry jsme z něj nadšení a jsme moc rádi, že jsme se domluvili. Naše obranné řady pozvedl svým důrazem, mladší hráči se od něj mohou spoustu věcí naučit,“ konstatuje sportovní ředitel Petr Ton.

Po dlouhých jednáních jsme se naopak nedohodli na prodloužení spolupráce s Markem Ďalogou. „Měli jsme velký zájem o to, aby Marek ve Spartě pokračoval, dostal od nás v rámci extraligy nadstandardní nabídku. Bohužel se spolu se svým agentem rozhodl ji nevyužít. Ďalovi děkujeme za výpomoc na startu sezony, odvedl tu kus výborné práce, a přejeme mu hodně štěstí. Věříme, že se naše cesty v budoucnu ještě protnou,“ dodává Ton.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek