22. 2. 2023 Marek Táborský

Kapitán Řepík podepsal dlouholetý kontrakt

Spojení Sparta a Michal Řepík bude platit i v následujících sezonách. Dlouholetý sparťanský kapitán tento týden prodloužil spolupráci až do konce sezony 2025/2026. „Pořádně si nedovedu představit, že bych mohl pokračovat jinde než ve Spartě,“ uvedl spokojený Michal Řepík.

„Řepa od začátku jednání projevoval velkou touhu ve Spartě pokračovat, stejně tak jsme ho i my chtěli za každou cenu udržet. Je to sparťan a jeho snem je v našem klubu vyhrát titul,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Okolnosti prodloužení kontraktu vysvětlil také sportovní ředitel Petr Ton. „Dohodli jsme se, že prodloužení dotáhneme v závěru základní části. Jsme rádi, že jsme se v klidu domluvili ještě před play off. Michal u nás sbírá body, je tahoun týmu. Právem si vybojoval dlouhodobý kontrakt,“ konstatuje Ton, který Řepíka do Sparty v létě roku 2019 přivedl jako kapitána.

„Od začátku jsem měl jasno, kde chci pokračovat a jsem rád, že to vyšlo podle představ nás všech,“ uvedl Michal Řepík bezprostředně po prodloužení kontraktu.


Řepík: Jinou variantu než Spartu jsem neřešil

Proč ses rozhodl pokračovat ve Spartě?
Takhle jsem si tu otázku nikdy nepokládal. Ani jsem si nepředstavoval, že by to bylo jinak. Tahle varianta pro mě od začátku priorita a žádnou jinou jsem popravdě neřešil.

Rozhodlo tedy tvé sparťanství?
Hlavně to, že se tu cítím dobře. Máme dobrý tým, každý rok, co jsem se vrátil, hrajeme o nejvyšší příčky. Ve Spartě je nadstandardní zázemí, každý rok se servis o hráče posouvá o kus dál. Všichni jsme nastavení na to, že chceme vyhrávat.

V posledních letech ses zároveň usadil za Prahou a rozrostla se ti rodina. Hrálo to také svou roli?
Rodina je pro mě to nejdůležitější. Máme teď čtvrt roku starou dcerku, Sebík začíná hrát hokej na Spartě a manželka je tu spokojená. Takže jsem spokojený i já. (smích)

Tým se obdivuhodně zvedl a s ním i tvé výkony. Čím to je?
Věděli jsme, že síla našeho týmu je obrovská. Bylo otázkou času, kdy nám to zase začne lepit. Za vším je ale tvrdá práce. Když to nešlo v zápasech, každý musel začít u sebe. Tvrdě dřít na trénincích. Pořád máme rezervy, ale nálada v týmu je teď skvělá.

Vypadá to, že se ustálil i váš útok s Vláďou Sobotkou a Mírou Formanem.
Na Soba jsem zvyklý, s ním jsme toho už odehráli hodně. A Formič k nám dobře zapadl. Snad se nám bude dařit i dál.

V pátek jedeme na Kladno, kde se budeme chtít po prohře v Liberci vrátit na vítěznou vlnu. Co od zápasu očekáváš?
Jsme sice papírový favorit, ale bude to strašně těžký zápas. Kladno potřebuje každý bod, aby se zachránilo od baráže. Tyhle zápasy jsou paradoxně složitější než duely s týmy, co jsou teď v horních patrech tabulky. Oni hrají play off už teď. Věřím, že se s tím dobře popereme, a hlavně nikdo se nezraní.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek