2. 11. 2021 Daniel Ryl

Kaše: Bod jsme si zasloužili, brzy to zlomíme!

Náš tým čeká na vítězství i po utkání v Mladé Boleslavi, kde nestačil na body ani slušný výkon. Útočník David Kaše vstřelil první ze dvou sparťanských gólů, ale před novináře přišel značně naštvaný a zklamaný. "Věřím, že když budeme každý do jednoho makat a padat po tlamě, brzy to zlomíme," odhodlaně burcoval po těsné porážce 2:3.

Už posedmé bez výhry, je ale malou vzpruhou alespoň dobrý výkon?
Prohráli jsme sedmkrát v řadě, takže máme i herní krizi. Musíme urputně bojovat, všichni jít do brány. Neodehráli jsme špatný zápas, ale na začátku jsme dostali góly, které bychom ve větší pohodě možná nedostali. Padá nám do branky úplně všechno, na což se ale nesmíme vymlouvat a musíme gólmanům pomoci. Musíme se prát jeden za druhého a vyhrát na krev.

Rozhodly nevyužité šance z povedeného začátku druhé třetiny?
Myslím si, že jsme měli slušné šance i v první třetině. Ujeli jsme i v oslabení, ale nemáme klid na hokejce. Kluci sehráli parádně přesilovku, kdy nám chyběly k dorážce milimetry. Ziky měl na hokejce gól, ale puk šel do boční konstrukce. Všechno jde kolem, ne do branky. Věřím, že když budeme každý do jednoho makat a padat po tlamě, brzy to zlomíme.

Zažil jsi ve své kariéře podobnou sérii?
Asi ne. Něco jsme si řekli, je to strašně těžké hodnotit, protože v Boleslavi jsme si minimálně bod zasloužili. Kdybychom měli ještě sekundu nebo dvě, tak jsme vyrovnali. Všechno jde proti nám, ale když předvedeme podobný výkon a budeme makat, ve čtvrtek v Litvínově tuhle sérii zlomíme a najedeme na výherní vlnu.

Chybí nejvytěžovanějším hráčům v závěrech zápasů trošku síly, když jste i podle slov trenéra Jandače vzhledem k marodce a nabitému programu přetěžovaní?
Hrajeme v podstatě ob den. Na konci zápasů hrajeme na tři útoky. Je dobré, že jsme v tempu, ale na druhou stranu nám v posledních minutách chybí šťáva. Když se vrátím k zápasům, které jsme zbytečně prohráli na koncích, všichni soupeři měli na konci tlak, který my nemáme. Šance jsou, ale že bychom soupeře poslední čtyři minuty zavřeli, to nám chybí. Jsme dost natrénovaní, abychom to zvládli a věřím, že už v Litvínově uspějeme, protože každý z nás aktuální situaci vnímá.

Jak se s tím hráč vyrovnává, když to není herně špatné, ale výsledky nepřichází?
Co já, ale jak se s tím vyrovnává spíš tým. Když někdo udělá chybu, musíme se zastoupit. Snažím se bojovat každou sekundu na ledě, což dělají všichni, ale musíme zapojit i klidnou hlavu. Samozřejmě víme, v jaké situaci jsme. Nepomáhá nám ani marodka.

Může v některých klíčových momentech škodit i přemíra snahy?
Možné to je, těžko se mi to hodnotí. Když se podíváte na inkasované góly, tak puk letí vedle branky, ale tečuje se a jde úplně na druhou stranu, kde stojí volný hráč Boleslavi. Ano, děláme vzadu hrubky, jenže v Třinci i v Plzni dostáváme góly, které vás ještě více položí, protože se puk občas odrazí úplně nesmyslně.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek