20. 1. 2023 Jakub Houžvička

Kempný: Hodně důležité vítězství

Dvěma asistencemi dopomohl Michal Kempný Spartě k vítězství 5:3 před kulisami naplněné O2 areny v derby s brněnskou Kometou. „Atmosféra byla skvělá, jsme moc rádi, že lidé jsou po hokeji hladoví a že nás chodí podporovat, každý zápas se jim za to snažíme udělat radost. Doufám, že budou chodit i nadále a bavit se naším hokejem,“ zmínil po zápase mimo jiné dvaatřicetiletý obránce.

Jak důležité vítězství to po takto vypjatém závěru pro vás je?
Hodně důležité. Nehráli jsme moc dobře, o to víc si této výhry ceníme. Nezačali jsme vůbec tak, jak jsme chtěli, následně to celý zápas byla taková přetahovaná, naštěstí se šťastným koncem pro nás.

Zápas byl podobný tomu poslednímu s Českými Budějovicemi, pomalejší vstup do utkání a následná aktivní druhá třetina.
V první třetině to nebylo úplně dobré, pak jsme si samozřejmě něco řekli a začaly nám trochu víc jezdit nohy. V souvislosti s lepším pohybem jsme získávali víc kotoučů i v útočném pásmu, což je pro náš styl hokeje velmi důležité. Jak ale říkám, dnes jsme nebyli na té úrovni, kterou chceme hrát.

I tak se však podařilo urvat všechny tři body, ukazuje se tak naše síla a sebevědomí nabrané z posledního období?
Pro sebevědomí týmu je to hodně významné vítězství, i když jsme ten zápas neodehráli tak, jak bychom si představovali. Tři body jsou pro nás velmi důležité a těchto bodů si ceníme o to víc.

Co jsi říkal na atmosféru? Hnala vás zaplněná O2 arena, více než dvanáct tisíc lidí.
Byla skvělá, jsme moc rádi, že lidé jsou po hokeji hladoví a že nás chodí podporovat, každý zápas se jim za to snažíme udělat radost. Doufám, že budou chodit i nadále a bavit se naším hokejem.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek