4. 11. 2022 Daniel Ryl

Kempný: Porážky jsou frustrující

Obránce Michal Kempný zaznamenal na ledě Vítkovic jednu asistenci, ale ani ta na bodový zisk nestačila. "I když to zní blbě, zápas ve Vítkovicích může být potřebný krok, abychom se zlepšovali zápas od zápasu," věří zkušený zadák, jehož i přes porážku potěšil alespoň předvedený výkon.

Z Vítkovic se vracíme bez bodů, ale je vzpruhou alespoň zlepšený výkon?
Před zápasem jsme si řekli, že chceme odjíždět se třema bodama, protože je nutně potřebujeme sbírat. Nemůžu celému týmu upřít bojovnost, protože jsme šlapali, makali a dřeli. Bohužel jsme dostali dva góly v oslabení a nevyužili přesilovky. Jsem rád, jak jsme k zápasu přistoupili a že jsme bojovali do poslední sekundy, ale body bohužel nemáme.

Je to frustrující, když jsme sahali po zasloužených bodech?
Frustrující to samozřejmě je. Nesnáším porážky a vím, že kluci v týmu to mají stejně. Nesnáším pocit po prohře, kdy máte svěšené hlavy a odjíždíte s prázdnou. Nechci být ale negativní, protože pracujeme každý den a přistupujeme k aktuální situaci zodpovědně. Věřím, že vše obrátí na naší stranu.

Jak se ti naše aktuální rozpoložení hodnotí?
Nedaří se nám. Před Vítkovicemi jsme odehráli zápasy, ve kterých nebylo vůbec nic. Žádná bojovnost, neříkali jsme si o body a nešli jim naproti. Takovému zkušenému týmu by se neměly takové zápasy stávat. Můžu mluvit za celý tým, že bojujeme a snažíme se z toho dostat. I když to zní blbě, zápas ve Vítkovicích může být potřebný krok, abychom se zlepšovali zápas od zápasu. Věřím, že proti Pardubicím konečně vyhrajeme.

Cítíš nespokojenost v celém klubu?
Je to pochopitelné. Jsme za něco placeni, a když se nedostavují výsledky, změny přijdou. Tohle je hokejový život, který funguje všude stejně a Sparta není výjimkou. Soustředíme se sami na sebe a na výkony na ledě, což je v podstatě všechno, co můžeme kontrolovat.

Může být výhodou, že jsme podobnou situaci prožili minulou sezonu a dokázali se z krize vyhrabat?
Vůbec neřeším, co se dělo minulou sezonu. Soustředíme se jen na tu aktuální. Víme, kde se nacházíme a v čem se musíme zlepšit.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek