25. 10. 2022 Petr Pavlík

Kempný na scénu, přijedou Vítkovice

Sparťané se vrací zpátky do zápasového rytmu, když ve středu 26. října od 18:30 hodin hrají s Vítkovicemi. Svěřenci Pavla Patery i s novou posilou v sestavě Michalem Kempným budou chtít navázat na dvoubodový zisk proti Mladé Boleslavi a prodloužit vítěznou šňůru. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na stanici Hokejka TV, případně prostřednictvím webu onlajny.com.

Vítězný návrat Moravčíka, rozhodl kapitán Řepík

Náš tým v duelu s Mladou Boleslaví nezaváhal, když zvítězil 3:2 v prodloužení. Ani jeden z týmů se dlouho nemohl prosadit a diváci v aréně si počkali na úvodní góly až do třetí třetiny. V ní nejprve vsítil branku kapitán Řepík, který si posléze vykoledoval trestné střílení. K nájezdu se rozjel David Tomášek a pohotovým blafákem uklidil kotouč do branky. Když už to vypadalo, že sparťané kráčí za vítězstvím, Bruslaři se nevzdali a dvěma góly vyrovnali. Nejprve se prosadil Mário Lunter, na kterého navázal pouze o pár okamžiků později Pavel Kousal. Bod navrch přisoudil Spartě gólem z přečíslení Michal Řepík.

U cenného vítězství byl mimo jiné i obránce Michal Moravčík, který naskočil vůbec do prvního duelu po vleklém zranění. „Nebudu lhát, bylo to pro mě těžké. Chvílemi jsem toho měl plné zuby. Věřím, že postupem času to bude jenom lepší,“ komentoval před novináři zkušený bek. „Dva body jsou pro nás cenné. Vybojovali jsme velké vítězství, škoda jen, že jsme inkasovali v závěru základní hrací doby dva zbytečné góly. Na ledě jsme jinak nechali všechno a štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu,“ pokračoval Moravčík. Ten strávil na ledě téměř třiadvacet minut.


Vítkovice válí, útok táhne produktivní Lakatoš

Vítkovičtí hokejisté mohou být s dosavadním vývojem sezony zatím spokojeni. Parta kolem útočníka Petera Muellera se vyhřívá na druhém místě v extraligové tabulce s počtem dvaceti osmi získanými body. Ostravané v posledních dvou zápasech nezaváhali, když na domácí půdě nejprve zdolali Bílé Tygry 6:3 a v nedělním utkání pro změnu vyprovodili trápící se Vervu poměrem 5:3.

Třemi body se blýskl útočník Dominik Lakatoš, který znovu nastartoval svou formu a aktuálně má na kontě už šestnáct kanadských bodů. Daří se i jiným, například útočník Peter Krieger má pouze o jeden vstřelený gól méně. Vítkovická megastar Peter Mueller nasbírala zatím jedenáct bodů za pět branek a šest asistencí.


První bitva v Praze vyzněla lépe pro Spartu

Sparťané v prvním vzájemném utkání proti Vítkovicím nezaváhali a připsali si první výhru nad soupeřem v sezoně. Náš tým vykročil za tříbodovým ziskem už v prvních minutách hry, kdy se prosadil David Kaše, na kterého navázal o pár minut později Ostap Safin. Pražané se prosadili v konečném součtu pětkrát a po zásluze si připsali vítězství 5:3. Dva body zaznamenali shodně útočníci David Tomášek a kapitán Michal Řepík.

Věděli jste, že…

Sparťané z posledních třinácti vzájemných duelů proti Vítkovicím hned dvanáctkrát bodovali, navíc pouze třikrát ze zmiňovaných duelů soupeři podlehli. Svěřenci kouče Pavla Patery naposledy vyzráli na vítkovickou družinu 5:3 a o prodloužení této skvělé série budou usilovat i tentokrát.

V tento den před lety…

Sparťané přesně před osmi lety, konkrétně v neděli 26. října, zajížděli do Mladé Boleslavi, kde zvítězili 6:3. Svěřenci tehdejšího trenéra Josefa Jandače vstoupili do utkání pravou nohou, kdy otevřel skóre utkání Lukáš Pech. Činil se hlavně Slovinec Robert Sabolič, který zaznamenal hattrick a výraznou měrou nasměroval svůj tým k tříbodové výhře.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila