3. 1. 2018 HC Sparta

Klimek: Prohráli jsme si to ve druhé třetině

Ve středečním utkání 36. kola proti Třinci byl LUKÁŠ KLIMEK nejlepším sparťanem. Nejprve v průběhu první třetiny zvýšil na 2:0, pak po obratu Ocelářů bleskově vyrovnal na 3:3. Sparta přesto dvakrát inkasovala a po špatné druhé třetině se Slezany padla 3:5. „Neubránili jsme v první třetině jejich přesilovky a definitivně pak rozhodla druhá třetina, která nám herně nevyšla,“ litoval po konci třízápasové vítězné série jednatřicetiletý útočník.

Lukáši, začali jste aktivně, rychle jste vedli 2:0, ale nakonec nemáte ani bod. Je to vzhledem k průběhu zápasu velká ztráta?
Vzhledem k průběhu zápasu ano. Začali jsme dobře a odskočili na 2:0, ale bohužel měl soupeř v první třetině dvě přesilovky a obě využil. Je škoda, že jsme do konci první třetiny neudrželi náskok, který jsme si velmi dobrou hrou vytvořili.

Co rozhodlo?
Neubránili jsme v první třetině jejich přesilovky a definitivně pak rozhodla druhá třetina, která nám herně nevyšla a prohráli jsme ji i gólově. Zápas jsme si zkrátka prohráli právě ve druhé třetině.

V sérii tří vítězných zápasů jste za sebou měli i výhry nad Kometou Brno a Libercem, kteří se snaží hrát rovněž ofenzivně jako Třinec. Bylo to podobné utkání?
Bylo. Při hře pět na pět jsme až na část druhé třetiny nebyli horší. Ale nezvládli jsme jejich přesilovky. I když jsme se na ně připravovali, prostě jsme to sehráli špatně. Oni naopak vytěžili z minima maximum.

3

U tří gólů Sparty nahrávali Miroslav Forman a Lukáš Pech. Oba tak přispěli k oběma gólům Lukáše Klimka.

Ve druhé třetině jste měli třikrát výhodu přesilové hry i vy, ale dnes jste se v nich spíše trápili. Bylo rozhodující i to?
Nějaké střely jsme tam měli, ale nešli jsme tolik do brány, jak bychom měli. Mohli jsme srovnat, ale bohužel se nám to nepovedlo. Šance na to s utkáním něco ještě dělat ale byla.

Nezaskočila vás v přesilovkách i dobrá defenziva Třince?
Nebrání to špatně, ale my jsme věděli, jak to hrajou. Nesehráli jsem přesilovky úplně špatně, ale prostě jsme nedali gól, což je problém.

Jedním z klíčových momentů byl i gól na 3:5, který se podle záběrů na kostce zdál neregulérní. Jak vám rozhodčí svůj verdikt vysvětlil?
Já popravdě ani nevím. Hlína za ním jel, aby mu to nějak vysvětlil, ale já jsem nad tím nepřemýšlel a soustředil jsem se na hru.

O víkendu jedete dvakrát ven a pak vás čekají další zápasy. V lednu jich je celkově dvanáct. Tyto nejbližší zápasy už naznačí, na jakých pozicích budete v závěru základní části. Je to tak?
Samozřejmě. Leden je hodně našlapaný, máme tam do pauzy mraky zápasů, které rozhodnou o konečném postavení po základní části. Musíme sbírat body, čeká nás klíčové období.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila