6. 11. 2022 HC Sparta

Klub legend rozšířilo pět nových členů

Před nedělním utkáním proti Pardubicím došlo k pátému rozšíření Klubu legend. Do společnosti nejvýraznějších postav sparťanské historie se postupně připojili Jan Reindl, Jiří Kročák, Patrik Martinec, David Výborný a in memoriam také Karel Masopust. Aktuální počet členů Klubu tak aktuálně čítá 37 hokejistů a funkcionářů.

Slavnostní den zahájil nedělní oběd Klubu legend ve STAGES HOTELU, po němž následoval přesun Tatrovkami do vedlejší Galerie Harfa, kde proběhla autogramiáda současných členů. Samotnému utkání předcházel slavnostní ceremoniál, při němž bylo do Klubu přijato pět nováčků.

Jako první byl do Klubu zařazen in memoriam bývalý obránce KAREL MASOPUST, držitel jednoho sparťanského stříbra a tří bronzů. Za zesnulého stříbrného medailistu z olympiády v Grenoblu 1968 převzaly plaketu i zarámovaný dres dcera Helena Vlčková a vnučka Kristýna.

Druhý v pořadí následoval JAN REINDL, kapitán mistrů z roku 1990, po němž byl do Klubu zařazen také jeho tehdejší spoluhráč a pro změnu kapitán sparťanských šampionů o tři roky později JIŘÍ KROČÁK, nynější trenér sparťanské mládeže.

Na červeném koberci se následně prošel dlouholetý sparťan, zástupce kapitán PATRIK MARTINEC, jenž s naším týmem dosáhl před 22 lety na mistrovský titul. Velkého potlesku zaplněné O2 areny se jako poslední v pořadí dočkal legendární reprezentant DAVID VÝBORNÝ.

Pětinásobný mistr světa, držitel dvou sparťanských titulů a dlouholetý hráč Columbusu doplnil v elitní společnosti svého tátu Františka, čímž se stal 37. zařazeným hráčem.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek