6. 4. 2016 Šárka Kulhánková

Kluci mi návrat usnadnili, říká Klimek

Sparta v pátém semifinálovém souboji přehrála Plzeň jednoznačně 6:1, a v sérii tak získala mečbol. Do sestavy se po dlouhé pauze vrátil útočník Lukáš Klimek, který se na vysoké výhře podílel dvěma asistencemi. „Kluci mi návrat hodně usnadnili, odehráli jsme výborný zápas,” radoval se navrátilec do sestavy.

Lukáš Klimek zasáhl naposledy do hry v závěrečném utkání základní části proti Mladé Boleslavi, čtvrtfinálovou a část semifinálové série sledoval jen z tribuny, nebo v televizi. „Měl jsem trochu obavy obavy z návratu, v televizi vypadala hra hodně rychle, takže jsem byl mile překvapen, že jsem stíhal,” vtipkoval bezprostředně po zápase Klimek. „Asi jsem dobře potrénoval, takže tempo bylo poměrně v pohodě.”

Lukáš Klimek

„Prognózy mého zranění byly velmi nejasné a nebylo zřejmé, zda si ještě v sezóně zahraju. Já jsem ale i přes černé myšlenky lékařů stále věřil, že naskočím a že kluci ve čtvrtfinále urvou postup,” objasnil důvody své absence v devíti utkáních.

Pro svěřence trenéra Jandače se pátý semifinálový duel proti Plzni nevyvíjel příliš dobře. Po bezbrankové první třetině se jako první ujali vedení indiáni zásluhou Špačka. Ve 29. minutě ale nastartoval Pechův gól neuvěřitelný obrat. „Od první třetiny jsme hráli dobře, tlačili jsme, vytvářeli jsme si šance, které se nám dařilo proměňovat,” pochvaloval si po utkání navrátilec Lukáš Klimek.

„Naše pětka i celé mužstvo jsme hráli dobře, takže jsem velmi spokojený. Jsem rád, že jsem konečně mohl naskočit a zasáhnout do play off. Kluci mi návrat hodně usnadnili, odehráli jsme výborný zápas. Doufáme, že to takto bude pokračovat,” nešetřil po šestigólové kanonádě chválou.

Na 2:1 a 3:1 zvyšoval ve dvou minutách kapitán domácích Jaroslav Hlinka, jehož přesné trefy do černého byly v utkání zlomové. „Jarda nás jako správný kapitán dovedl k vítězství, když dal dva důležité góly, díky nimž jsme Plzni odskočili na rozdíl dvou branek. Myslím si, že hraje výborně celou sezónu, takže velká pochvala pro něj,” vysmekl Klimek poklonu kapitánovi sparťanského celku.

Domácí nakonec ještě po brankách Barinky a Kudrny zvítězili nad modrobílými 6:1, a jsou tak pouze krok od finálové brány. „V Plzni bude jako vždy bouřlivá atmosféra, ale já věřím, že je tým natolik zkušený, že to ustojíme. Celou sezónu hrajeme výborně, což chceme na západě Čech potvrdit postupem,” řekl odhodlaně Lukáš Klimek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek