19. 11. 2017 Petr Pavlík

Konečně zase tři body, říká s úsměvem Forman

Sparťané nastoupili proti Třinci pěkně zhurta a celý zápas měli herně ve svých rukou. U druhého gólu domácích byl také útočník MIROSLAV FORMAN, který svým šťastným gólem dotlačil Spartu k cenné tříbodové výhře. "Byl to šťastný gól, ale pro nás moc důležitý," líčil Forman, který byl po zápase vyhlášen za nejlepšího hráče na straně Pražanů.

Máte druhou výhru v řadě, navíc se soupeřem, který se těžko poráží. Jak byste zhodnotil celé utkání?
Myslím si, že jsme si to dnes zasloužili. Dvě třetiny jsme byli o něco lepší než Třinec, bohužel jsme nedokázali odskočit soupeři do dvougólového vedení, škoda. To nás mohlo trošku mrzet, ale naštěstí jsme to zvládli. Bylo důležité, že se nám povedlo vstřelit gól na konci druhé třetiny a tím jsme se trochu uklidnili.

U druhého gólu Sparty byl nejprve označen Petr Vrána, poté statistici zapsali jako střelce právě vás. Jak jste celou situaci viděl vy?
Byl jeden z těch šťastných gólů. Mně se to podařilo tečovat někde v mezikruží, ale poté tam byla ještě jedna teč. Já jsem si nejprve myslel, že to byla Havranova hůl, ale nakonec to byl jejich hráč. Já to Petrovi pochopitelně přeji i z toho důvodu, že potřebujeme, aby se co nejvíce střelecky chytil. Jsem za to rád, není důležité, kdo gól dal. Hlavně, že byl vítězný.

Třinci se podařilo vsítit jeden gól, ale v utkání celkově vyprodukoval málo střeleckých pokusů...
Musím říct, že ani my jsme jich tolik neměli. Na druhou stranu jsme si to zkušeně pohlídali zezadu a do ničeho jsme je nepouštěli. Třetí třetina byla z našeho pohledu takticky super zvládnutá. Musíme v tom pokračovat a sbírat body, to nás může ještě více nakopnout k lepším výkonům.

Předpokládám, že jste si i kvůli novému trenérovi oddechli, že jste si po více jak měsíční odmlce připsali tříbodový zisk. Co bylo podle vás jinak oproti posledním zápasům?
Já si myslím, že jsme se hodně snažili v posledních zápasech naše výkony pozvednout a teď se nám to konečně podařilo. Máme tři body a za ty jsme v této situaci nesmírně rádi. Jsme dole a chceme se zvednout, to bohužel pro žádný tým není lehké. Několik zápasů jsme se zvedali, pěkně krůček po krůčku. V předchozích utkáních jsme alespoň dokázali bodovat a nyní už jsme bodovali naplno. Snad nám to vydrží co nejdéle.

Kdybyste měl shrnout poslední čtyři utkání. Co se změnilo a v čem je nyní Sparta jiná?
Nepřísluší mi pouštět se do hodnocení trenérů. Už v zápase v Litvínově za starého kouče jsme byli poměrně hladoví po gólech a vítězství. Tam už se to podle mě trochu začalo zvedat. Pan trenér Výborný je samozřejmě impuls, co si budeme říkat. Těžko teď najít, které věci jsou jiné. Každopádně se nám daří se zvednout a jsem za to rád.

Na vašich výhrách mají jistě velký podíl i sparťanští fanoušci. Za víkend jich totiž do O2 areny dorazilo přes 20 000! Co na to říkáte?
Jedním slovem – paráda. Na to, že jsme v dolních patrech extraligové tabulky, tak velký klobouk dolů. Všichni jim za to moc děkujeme, bylo to znát. Atmosféra byla úžasná. Jak se už v hokeji obecně říká: byl to náš šestý hráč na ledě. Teď nás čeká domácí zápas se Zlínem, který chceme zvládnout. Bude to pro nás výzva.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek