1. 6. 2023 Matyáš Kot

Konečný: Sen je týmový úspěch, chci být lepší

ČÁST TÝMU SE UŽ POD VEDENÍM NOVÉHO KONDIČNÍHO TRENÉRA ONDŘEJE JEŽKA PŘIPRAVUJE NA NOVOU SEZÓNU, DO KTERÉ JDE S VELKOU MOTIVACÍ TAKÉ ÚTOČNÍK JAKUB KONEČNÝ: "CHCI BÝT JEŠTĚ LEPŠÍ, ALE MÁM HLAVNĚ TÝMOVÝ CÍL, NA KTERÝ SPARTA DLOUHO ČEKÁ!"

Jak probíhá vaše příprava na sezónu?
Začali jsme vstupními testy, podle výsledků se utvořil tréninkový plán. Začali jsme postupně v trénincích přidávat, momentálně jsme již v plné zátěži. Byli jsme rozděleni do menších skupin, kde máme individuální zaměření na věci, ve kterých se musíme zlepšit. Myslím si, že je všechno pojato velmi dobře.

Máš nějaké osobní cíle do následující sezóny?
Cíl určitě mám, ten týmový. Za cíl považuji to, na co se zde ve Spartě už dlouho čeká. Osobní cíl mám ovšem také, chci se posunout dál a být zase o něco lepším hráčem.

Je pro vás v letošní přípravě něco nového oproti těm předešlým?
Oproti loňské sezoně máme nového kondičního trenéra – Ondřeje Ježka. První dva týdny byly pro nás rozjíždějící a poznávací. Teď už si ale myslím, že se známe velice dobře, jsme se všemi věcmi dobře seznámeni a víme co a jak. Řekl bych, že přípravy nejsou tolik rozdílné.

Jak bys zhodnotil ze svého pohledu loňskou sezónu?
Loňská sezóna měla tři fáze. První fáze základní části nebyla vůbec dobrá, nedařilo se nám. Poté nastala obměna, celý tým se zvedl, vypadalo to velice dobře a dařilo se nám. Pak jsme ale v playoff měli zkrat a vypadli bohužel velice brzy, musíme se z toho poučit.

Jak se těšíš na nového trenéra Pavla Grosse? Oceňuješ zároveň že zůstává také trenér Miloslav Hořava a můžete tak pokračovat v nastolené práci?
Od doby, co se pan Hořava vrátil, se začalo pracovat jinak a začalo se dařit. Proto je dobře, že pan zůstává. Pan Gross je prý také skvělý trenér, věřím, že tohle trenérské duo bude velice dobré. Nyní ale trénuje především s Ondrou Ježkem, s panem Grossem jsme měli zatím pouze osobní pohovory a vše sleduje zatím zpovzdálí. Všichni ale víme, že pan Gross má obrovské zkušenosti, takže se na spolupráci těšíme.

Jak jsi trávil volno?
Letěli jsme na pár dní s přítelkyní do Paříže. Veškeré volno jsme trávili společně, ale také s rodinou.

Sledoval jsi letošní mistrovství světa v hokeji?
Ano, sledoval. Neviděl jsem ale všechna utkání. Zápasů jsem viděl jenom pár, většinou jsme měli tréninky. Když to ale bylo možné, s ostatními kluky jsme se na zápasy po tréninku koukali.

Chystáš se stejně jako loni na development camp do Buffala?

Ano, chystám. Řešili jsme to již s hlavním a kondičním trenérem. Do zámoří budu odlétat v posledním týdnu letní přípravy, na Spartě tedy vynechám pouze dva tréninky. Letní přípravu si ale protáhnu o týden v Buffalu. Na camp se velice těším, budu tam již podruhé a už vím, do čeho jdu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek