18. 8. 2022 Daniel Ryl

Kořenář: Takový turnaj je zpestření přípravy

V úvodním utkání Danube Cupu v Bratislavě si náš tým připsal vítězství 3:2 nad domácím Slovanem, pod které se několika důležitými zákroky podepsal nejlepší sparťan zápasu brankář Josef Kořenář. "Chytalo se mi parádně. Čekal jsem, že po pěti hodinách v autobuse to bude horší," usmíval se po utkání hlavní strůjce úvodního vítězství.

Až na samotný závěr celkem slušný zápas, souhlasíš?
V závěru jsme udělali zbytečné fauly, které potrestali. Dostali jsme gól ve třech proti pěti, pak proti šesti a v jejich přesilovce, která přišla zrovna na konci zápasu. Zahráli ji dobře, clonili mi a první ani druhou střelu jsem vůbec neviděl. Jsem rád, že jsme utkání nakonec dotáhli k vítězství.

Jak ses v brance cítil?
Chytalo se mi parádně. Čekal jsem, že po pěti hodinách v autobuse to bude horší, ale cítil jsem se dobře.

Bylo znát, že jste jeli do Bratislavy až dneska a navíc po tréninku?
Ráno jsme trénovali, a jelikož je to příprava, měli jsme klasický hodinový trénink. V první třetině jsme se trošku rozjezdili, pak už jsme dali dva rychlé góly a dostali se do pohody.

Vzadu stále byla řada chyb, je to největší kaňka?
Máme vzadu hodně mladých kluků a chyby vznikají. Snažím se je trošku korigovat a mluvit na ně, ale občas přijdou chyby, které na této úrovni nesmíme dělat. Musíme před startem sezony ještě zapracovat.

V zápasové přípravě upřednostňujeme kvalitu před kvantitou, vítáš to?
Takový turnaj je zpestření přípravy, ještě se člověk vyjede někam podívat. Je to super. V Bratislavě jsem byl jednou na mistrovství světa v roce 2011, ale je super se sem vrátit a potkat se s tak kvalitními soupeři.

Jak se ti spolupracuje s Kubou Kovářem, se kterým vytvoříte silnou dvojici?
V tréninku se nám spolupracuje skvěle, dneska v zápase jsme si vyhověli a pomohl mi. Myslím si, že to bude dobré, těším se na to!

Vyrazte do Bratislavy! Vstupenky jsou stále v prodeji

Víkendový termín s pěkným počasím přímo vybízí k parádnímu výletu na Slovensko, kde můžete sparťany podpořit i přímo v aréně! Vstupenky na všechny zápasy včetně sparťanských můžete zakoupit na síti Ticketportal. Přímé přenosy zápasů můžete sledovat na Onlajny.com.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek