14. 1. 2016 HC Sparta

Kouč Josef Jandač bude od příští sezony trénovat českou reprezentaci

Trenér Josef Jandač, aktuální sparťanský kouč, byl Výkonným výborem ČSLH jmenován trenérem národního týmu od sezony 2016/2017. „Rozhodnutí výkonného výboru bylo jednomyslné,“ uvedl Tomáš Král, prezident ČSLH. „S Josefem Jandačem jsme se domluvili na dvouleté smlouvě s tím, že bude působit výhradně u národního mužstva.“ Tím pádem je jasné, že v pozici sparťanského trenéra Jandač po aktuální sezoně skončí. Přečtěte si v článku prohlášení HC Sparta Praha.

Petr Bříza, předseda představenstva HC Sparta Praha: „V první řadě je potřeba říct, že Josef odvedl pro organizaci Sparty skvělou práci, za což mu patří velké poděkování. Je to perfektní trenér a člověk. Dvouletá smlouva u národního týmu je velkou odměnou a oceněním jeho dosavadní činnosti v našem hokeji. Máme teď společně před sebou poslední část naší pětileté spolupráce a věříme, že tahle etapa skončí úspěchem v letošním play off. Vzpomínám na začátek angažmá, kdy Josef přicházel a tvrdil, že bere tuhle práci profesionálně. Ale velice rychle se s klubem sžil a stal se z něj sparťan, který pět let se sparťanským srdcem pracoval stoprocentně pro naši organizaci. Je to typ trenéra, který myslí na hokej dvacet čtyři hodin denně a dává mu všechno, což ve Spartě dělal a ještě do konce této sezony tomu tak bude. Co se týče jeho případného nástupce, vzhledem k možnosti jeho posunu do pozice hlavního kouče reprezentace, jsme s touto variantou počítali a nyní se mohou naplno rozběhnout jednání o jeho nástupci.“

Tisková zpráva ČSLH

Výkonný výbor ČSLH jmenoval Josefa Jandače hlavním trenérem reprezentace České republiky od sezony 2016/2017. Učinil tak s předstihem, a to především s ohledem na termín Světového poháru, který se bude hrát v září 2016 v Kanadě. Podle reglementu turnaje musí účastníci zveřejnit základní nominaci šestnácti hráčů včetně dvou brankářů do 1. března 2016 a konečnou nominaci třiadvaceti hokejistů včetně tří brankářů nejpozději do 1. června 2016.

„Rozhodnutí výkonného výboru bylo jednomyslné,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „S Josefem Jandačem jsme se domluvili na dvouleté smlouvě s tím, že bude působit výhradně u národního mužstva. Jeho prvním úkolem bude sestavit realizační tým pro příští sezónu a ve stanoveném termínu připravit spolu s asistenty základní nominaci pro Světový pohár.“ Současný trenér národního mužstva Vladimír Vůjtek má smlouvu uzavřenu do konce sezóny 2015/16.

„Na činnosti stávajícího realizačního týmu se nic nemění, pokračuje v přípravách na zápasy Euro Hockey Tour, Euro Hockey Challenge a květnové mistrovství světa v Rusku,“ doplnil Tomáš Král. „S Vladimírem Vůjtkem i s jeho budoucím nástupcem Josefem Jandačem jsme se domluvili, že pokud by Vladimír Vůjtek změnil své rozhodnutí uzavřít smlouvu pouze pro tuto sezónu a měl by zájem jako člen realizačního týmu pokračovat, můžeme s ním počítat i po mistrovství světa.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek