2. 12. 2022 Jakub Houžvička

Krejčík: Za podporu musíme lidem poděkovat

Jakub Krejčík svým celkově druhým gólem v letošní sezóně otevřel skóre zápasu a přispěl tak k těsnému vítězství nad Hradcem Králové. „Vždycky pomůže, když je aréna hodně zaplněná. Hraje se vám úplně jinak, než kdyby přišel jen zlomek tohoto počtu, navíc v takhle velké aréně je to znát. My jsme za podporu rádi a musíme za ní lidem poděkovat,“ pochvaloval si zejména jednatřicetiletý obránce.

Páté vítězství v řadě, čtvrté doma před průměrnou návštěvou více než deset tisíc diváků. Jak tato podpora pomáhá obraně, která je momentálně skvělá?
Je to super, vždycky pomůže, když je aréna hodně zaplněná. Hraje se vám úplně jinak, než kdyby přišel jen zlomek tohoto počtu, navíc v takhle velké aréně je to znát. My jsme za podporu rádi a musíme za ní lidem poděkovat.

Skvělým poděkováním jsou výkony, ve čtyřech domácích utkáních jsme inkasovali pouhé tři góly, je to klíčová ingredience našeho vzestupu?
Stoprocentně, byla to taková naše Achillova pata hlavně ze začátku sezóny, takže se na obraně teď snažíme hodně pracovat. Soustředíme se hodně na detaily a myslím, že to funguje. Musíme dál tvrdě pracovat, abychom si tuto výkonnost udrželi.

Důležitým faktorem bylo zajisté vstřelit úvodní gól zápasu, to se ti povedlo z přesilové hry na začátku druhé třetiny. Jak jsi situaci vnímal?
Na přesilovou hru máme vícero variant, tohle byla jedna z nich. Jsem rád, že to vyšlo a že jsem se po dlouhé době dokázal prosadit.

f

Utkání bylo poměrně otevřené až do konce, čím si to vysvětluješ?
Zápasy s Hradcem jsou vždy velice vyrovnané, hrají důrazně. Bylo to těsné utkání o jedné maličké chybě, naštěstí to dnes vyšlo pro nás. Jsme za to rádi, a jak říkám, musíme pracovat dál.

Bylo na ledě znát, že jsme v kontrastu se soupeřem na vítězné vlně?
Nemyslím si, nepociťoval jsem z nich nějakou slabost či že by byli psychicky na dně. Nám se samozřejmě momentálně hraje dobře a vyhráváme, takže určitě sebevědomí máme. Stále jsme však pokorní a víme, že každý bod je pro nás důležitý.

Bral jsi ubráněnou čtyřminutovou přesilovku na konci druhé třetiny jakožto klíčový moment utkání?
Samozřejmě, vždy je nepříjemné hrát čtyři minuty v oslabení. Byl to určitě velmi důležitý moment.

Vyloučení bylo z naší strany o něco více, než v předešlých zápasech, je tohle věc, na kterou si musíme dát do příštích utkání pozor?
Stoprocentně. Už od začátku sezóny s tím máme problém, vyloučení z naší strany je spoustu. Musíme si na to dávat pozor, protože tímto způsobem připravujeme soupeřovi šanci na to dát gól. Když se faulů vyvarujeme a budeme hrát v pěti, tak jsme silní.

Jak velkou motivací navíc pro vás bylo, že byl dnešní zápas věnován projektu Sparťanské krve a zároveň konci veleúspěšné kariéry Milana Jurčiny?
Je to krásné, co za takovýto projekt tady Sparta vybudovala, nezbývá mi nic jiného, než jen smeknout klobouk, protože to pomáhá lidem a zachraňuje životy. Extra motivací bych to nenazýval, ale určitě vždy uděláme maximum, abychom právě v těchto zápasech zvítězili. Milanovi bych chtěl popřát všechno nejlepší ke konci kariéry, byl to skvělý hráč a skvělý kluk do kabiny, myslím, že si to stoprocentně zasloužil.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek