30. 4. 2018 Jakub Borovský

Kropáček: Mrzí nás, že nemáme medaili

Čeští hokejisté do 18 let překvapili na světovém šampionátu v Rusku čtvrtfinálovým vítězství nad Kanadou. Přestože následné semifinále prohráli s USA 1:4 a v nedělním duelu o třetí místo nestačili na Švédy, kterým podlehli 2:5, je čtvrté místo nejlepším výkonem osmnáctky na světovém šampionátu od stříbra z roku 2014. V týmu nastupoval také sparťan VOJTĚCH KROPÁČEK. "Být čtvrtý na světě na špatné, ale medaili jsme moc chtěli. Bylo to skvělé mistrovství, nejvíce jsme si užili atmosféru," chválil sparťanský útočník ruské diváky.

Jak jste spokojený se čtvrtým místem na šampionátu?
Není špatné být čtvrtý na světě, ale mohli jsme tu medaili vybojovat. Hrozně nás mrzí, že ji nakonec nemáme.

Co chybělo k tomu, abyste nyní měli na krku cenný kov?
Zápas s Amerikou byl pro nás o hodně těžší. Oni hráli výborný hokej a my dělali hodně chyb. Se Švédskem jsme mohli vyhrát, měli jsme na to je porazit, ale udělali jsme pár chyb, zbytečně faulovali, já sám zavinil oslabení, ve kterém jsme inkasovali. Přesilovky jsme naopak neproměňovali, a to rozhodlo.

Do branky nastoupila místo zraněného Lukáše Dostála turnajová dvojka Daniel Dvořák. Jak to ovlivnilo vaši psychiku?
Vůbec. Měli jsme tady tři perfektní gólmany, i když Dosty tady předváděl parádní výkony, Dvořka byl stejně jistý jako on. Takže jsme to brali jako fakt a vůbec nic to s námi neudělalo.

Co říkáte na vlastní výkon na turnaji?
Myslím, že na začátku to mohlo být mnohem lepší. První zápasy ve skupině nebyly moc dobré, ale ke konci v těch zápasech v play off jsme se postupně ten výkon zvedal a cítil jsem se líp.

Jak jste si užil atmosféru mistrovství?
Byla to paráda. Lidi tady hokej milují, i děti fandily. Opravdu to bylo skvělé. Vůbec jsem nevěděl, že tu bude tolik diváků. A třeba na zápas s Ruskem byla vyprodaná hala.

Jaké jsou vaše plány teď po konci sezony?
Dám si velkou pauzu a pak uvidím.  

FOTO: Ronald Hansel / Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek