26. 4. 2018 Martina Nová, Jakub Borovský

Kropáček: V závěru jsme si věřili a vyhráli

Heroický výkon předvedli čeští hráči do 18 let na mistrovství světa. Přestože šli do ošemetného čtvrtfinále jako outsider proti kanadskému favoritovi, svého houževnatého soupeře se nezalekli a probojovali se do semifinále. Nervydrásající utkání, které Češi vyhráli 2:1, zhodnotil sparťan VOJTĚCH KROPÁČEK, který byl jednou z opor, které ubránily přesilovky Kanaďanů.

Vojto, v první řadě obrovská gratulace k vítězství. Přiznejte se, čekali jste, že vyhrajete?
My jsme nic nečekali, věděli jsme, že Kanada bude výborná, ale udělali jsme všechno pro to, abychom vyhráli. Makali jsme až do konce, žádný souboj jsme nevynechali a dopadlo to parádně, vyhráli jsme.

Po předešlém zápase jste byli poměrně hodně kritičtí, prohráli jste s Finskem, nepovedla se vám druhá třetina. Byl tento zápas důležitý pro dnešní vítězství, že jste si vše ujasnili?
Určitě. Řekli jsme si, že nemáme dobré druhé třetiny, také v zápase s Francouzi to nebylo dobré. Řekli jsme si před každou třetinou, že musíme makat, jako by to byla naše poslední. Zvládli jsme to parádně, na konci zápasu sice měli tlak, ale ustáli jsme ho a vyhráli jsme.

Zlepšila se i oslabení, do kterých jste nastupoval. Co se tam dařilo více než jindy?
Byli jsme mnohem aktivnější, nenechali jsme jim žádný puk, příliš jsme je nepouštěli do pásma a dobře jsme vyhazovali kotouče. Všechno fungovalo skvěle a všichni jsme moc makali.

Byli jste v závěru hodně nervózní?
Hrozně jsme byli nervózní, ale věřili jsme, fandili jsme si a povzbuzovali se. Vyhráli jsme, takže to pomohlo.

V semifinále vás čekají Spojené státy americké, které porazily Rusko. Jak se na ně těšíte?
Moc se těším. Naposledy jsme s nimi hráli, tuším, právě v Americe, kde jsme je porazili na domácí půdě. Takže se těšíme a určitě to bude skvělý zápas. Doufáme, že také vyhrajeme.

Foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek