22. 11. 2015 -tve-

Kumstát oslavil 800. zápas gólem: Konečně!

Druhé vzájemné měření sil s Plzní v této sezoně bylo pro útočníka PETRA KUMSTÁTA speciální. Šlo totiž o jeho jubilejní 800. zápas v české nejvyšší soutěži! A nejvyšší muž sparťanského kádru oslavil tuto metu gólem, prvním po deseti kolech. Ještě víc ho ovšem těší, že jeho tým po reprezentační pauze ještě neprohrál a má již třetí výhru v řadě. "Daří se nám pravidelně bodovat, snad to tak půjde i dál," věří.

Na první gól se na ledě Západočechů čekalo dlouho, až do 36. minuty. A prosadil se právě jubilant Kumstát, jehož trefu, po které se branka domácích dostala ze své pozice, musel ještě posvětit videorozhodčí. "Vláďa Eminger výborné vypíchl puk na naší modré čáře a Plzeň zřejmě střídala, protože jsem jel sám na bránu. Gólman sice mou střelu chytil, ale mohl jsem puk dorazit do branky. Byl jsem si jistý, že to byl gól," prohlásil.

Petr Kumstát

Po první třetině, kdy dominovali, se tak sparťanům podařilo utnout tlak Plzeňských. Těm totiž patřila zase druhá třetina, ve které vyslali na gólmana Lukáše hned 17 střel. "V obranném pásmu jsme vyráběli chyby, oni nás přečíslovali a šli jednoduše do brány. Z toho vyplývaly jejich šance. Honza Lukáš ale odvedl skvělý výkon a udržel nás ve hře," pochválil Kumstát mladého gólmana, který se do branky Sparty postavil již v pátém extraligovém utkání v řadě.

Ve třetí třetině atraktivního souboje se už diváci dočkali dalších čtyř branek. Plzeň totiž vyrovnala na 1:1 a poté odpověděla i na trefu Michala Čajkovského. Na branku Tomáše Netíka už ale odpověď nenašla. "Ve třetí třetině se to rozjelo, padaly góly, byla tam vyloučení. Divákům se to muselo líbit. Dvě třetiny sice byly takové ospalejší, ale poté už se hrálo ve vysokém tempu. Důležité bylo, že jsme vždy zareagovali na jejich vyrovnávací gól a vzali si zpět vedení. To podle mě celý zápas rozhodlo," myslí si bez dvou centimetrů dvoumetrový forvard.

Ten měl kromě svého gólu v utkání na ledě Plzně i další důvod k radosti, nastoupil totiž již do 800. utkání v české nejvyšší soutěži. "Před zápasem mi to kluci řekli, takže jsem o tom věděl. Je to samozřejmě pěkné, těší mě to. Doufám, že hodně dalších zápasů mě ještě čeká," věří Kumstát. A doufá také v to, že po deseti zápasech bez gólu ho trefa z plzeňského ledu nasměruje k produktivnějším zítřkům: "Bylo to trápení a série zápasů bez gólu byla dlouhá, ale zažil jsem už i delší. Takový je hokej. Za dnešní gól jsem rád a doufám, že jich teď přidám trošku víc!"

Na závěr Kumstát pochválil i soupeře, se kterým sparťané svedli lítý boj již v prvním vzájemném utkání ne pražském ledě, kdy ztratili tříbrankové vedení, ale nakonec se radovali v prodloužení. "Na poslední zápas s Plzní jsem nemyslel, doma a venku jsou to úplně jiné zápasy. Plzni dnes chybělo hodně hráčů a ti mladí, kteří hráli, byli hodně nepříjemní, cpali se do brány. Plzeň má výborné mužstvo, je vidět, že si věří a jsou v tabulce nahoře," ocenil kvalitu Západočechů.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek